Πόλεμος στο Ισραήλ – ΕΚΤΑΚΤΟ: Συναγερμός και στο Τελ Αβίβ – Φοβούνται αιφνιδιαστική επίθεση από Ισλαμιστές


Πόλεμος στο Ισραήλ – ΕΚΤΑΚΤΟ: Συναγερμός και στο Τελ Αβίβ – Δραματικές ώρες βιώνουν αυτή την ώρα οι κάτοικοι που βρίσκονται στο Ισραήλ

Τέταρτη νύχτα μαχών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς μετά την ευρεία επιχείρηση, από ξηρά, θάλασσα και αέρα, που οργάνωσε η ισλαμιστική οργάνωση τα ξημερώματα του Σαββάτου (07/10).

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων ολοένα και αυξάνεται, με τις τελευταίες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο πως οι απώλειες ξεπερνούν στους 1.850 ανθρώπους.

Οι σειρήνες στο Ισραήλ ηχούν ασταμάτητα από το πρωί του Σαββάτου και διαρκώς ανατρέπονται τα δεδομένα.

Έλληνας κάτοικος Ισραήλ είπε ότι τα τοπικά ΜΜΕ κάνουν αναφορές για μεγάλη επίθεση που θα λάβει χώρα το βράδυ της Τρίτης το Τελ Αβίβ από την Ισλαμική οργάνωση Τζιχάντ.

«Όχι» του Ισραήλ: Το Ισραήλ απέρριψε αίτημα της Παλαιστίνης να επιτραπεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Για τέταρτη μέρα μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των μαχητών της Χαμάς. Σήμερα (10/10), το Ισραήλ απέρριψε αίτημα των Παλαιστινίων να επιτρέψει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, σύμφωνα με αξιωματούχο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

«Ζητήσαμε επειγόντως να επιτραπεί η αποστολή τροφίμων και ιατρικών προμηθειών στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο, το Ισραήλ αρνήθηκε», ανέφερε ο Χουσεΐν Αλ Σεΐχ.

«Καλούμε τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τη διεθνή κοινότητα να παρέμβουν, προκειμένου να σταματήσουν την επίθεση και να επιτρέψουν βοήθεια (σ.σ. στη Γάζα), καθώς η Λωρίδα αντιμετωπίζει μία μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή», προσέθεσε ο αξιωματούχος.

Πόλεμος στο Ισραήλ ΤΩΡΑ: Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είναι σε αυξημένη ετοιμότητα έτσι ώστε να αποστείλει πλοία σε συνδρομή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που πλέον στην περιοχή μετά την επίθεση της Χαμάς

Η πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής έχει ήδη εκραγεί μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το πρωί του Σαββάτου (7/10) και τη γενικευμένη σύρραξη στη Γάζα και τις γύρω περιοχές. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό του Ισραήλ κάνοντας λόγο για τρομοκρατική επίθεση από τη Χαμάς, ενώ οι ΗΠΑ έχουν ήδη διαμηνύσει πως θα ενισχύσουν με κάθε τρόπο το Τελ Αβίβ.

Μάλιστα, στα νερά του Ισραήλ αναμένεται να φτάσει τις επόμενες ώρες το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, μαζί με όλο το πλήρωμα και την ομάδα κρούσης του, ενώ δεν αποκλείεται τις δυνάμεις των Αμερικανών να συνδράμουν και χώρες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ. Μία εξ αυτών, σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι και η Ελλάδα καθώς υπάρχουν αναφορές πως το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας μας είναι σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων, η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει τη Φρεγάτα «Ψαρά» για να αναπτυχθεί μαζί με τη Μόνιμη Ναυτική Ομάδα 2 του ΝΑΤΟ, στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ομάδα αυτή αναμένεται να επιχειρήσει μαζί με το αεροπλανοφόρο των Αμερικανών.

Η είδηση για την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Αθήνα, ωστόσο, δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ και πάντα με βάση τους διεθνείς κανόνες, να υπάρξει μελλοντικά αποστολή πλοίων προς το Ισραήλ για να συνδράμουν σε τυχόν επιχειρήσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Φρίκη στο Ισραήλ: «Οβίδες εκτοξεύθηκαν από τη Συρία», σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ

Αριθμός οβίδων έχει εκτοξευθεί από το έδαφος της Συρίας προς το Ισραήλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

«Κάποιοι προσγειώθηκαν σε ανοιχτές περιοχές της χώρας», τονίσθηκε στη σύντομη ενημέρωση. Οι ισραηλινοί στρατιώτες «απαντούν με πυροβολικό και βλήματα όλμων», επισημάνθηκε.

Τεράστια κινητοποίηση του ισραηλινού στρατού: Η επιχείρηση «Σιδερένια Σπαθιά» σε πλήρη εξέλιξη από τον ισραηλινό στρατό – Θα τα ισοπεδώσουν όλα

«Στραγγαλίζει» τη Γάζα το Ισραήλ καθώς έχει αποκλείσει τη Λωρίδα με 35 τάγματα να έχουν αναπτυχθεί πλέον στα σύνορα.

Όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης εκπρόσωπος των IDF, κοντά στη λωρίδα της Γάζας έχουν αναπτυχθεί 35 τάγματα ενώ παράλληλα δημιουργούνται υποδομές «για μελλοντικές επιχειρήσεις».

Λίγο πριν τις 11 το πρωί, δε, έγινε γνωστό ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» για την κινητοποίηση 360.000 εφέδρων, αριθμός αυξημένος κατά περίπου 60.000 σε σχέση με τις πληροφορίες της Δευτέρας.

Πόλεμος στο Ισραήλ – ΤΩΡΑ: Καίριο πλήγμα στη διοίκηση της Χαμάς

Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, σε έναν από αυτούς σκοτώθηκε ο υπουργός Οικονομίας της Χαμάς.

«Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας σκότωσε τον υπουργό Οικονομίας της Χαμάς Τζαουάντ Αμπού Σαμάλα», τονίζεται σε σχετική ανάρτηση στο Twitter.

Η γυναίκα βρέθηκε στο φεστιβάλ Supernova για να πουλήσει ρούχα και δέχθηκε πυροβολισμούς την ώρα που εισέβαλε στο χώρο η Χαμάς

Μία 39χρονη Ισραηλινή, η Romi Eli Bernat, η οποία βρισκόταν στο φεστιβάλ που πραγματοποίησαν άγρια επίθεση μέλη της Χαμάς το πρωί του Σαββάτου, αγνοείται από εκείνη την ημέρα. Πριν χαθούν τα ίχνη της είχε ανεβάσει ένα Instagram Story με ένα μήνυμα.

Πόλεμος στο Ισραήλ ΤΩΡΑ: Αναφορές για συνδρομή του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Η γυναίκα βρέθηκε στο φεστιβάλ για να πουλήσει ρούχα και δέχθηκε πυροβολισμούς την ώρα που εισέβαλε στο χώρο η Χαμάς. Η ίδια επεσήμανε ότι δεν μπορούσαν να τρέξουν πουθενά, ενώ ευχήθηκε καλή τύχη σε όλους.

Η 39χρονη, που είναι μητέρα τριών παιδιών, γιόρτασε τα γενέθλιά της πριν από 5 εβδομάδες, ωστόσο δυστυχώς μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη της.

Η συνέταιρός της, Gili Yoskovich, μίλησε στο κανάλι i24 για την επίθεση στο φεστιβάλ, επισημαίνοντας οτι κάποια στιγμή έχασε την Romi από το οπτικό της πεδίο, ενώ την είδε να πυροβολείται.

Η Gili κρύφτηκε για τρεις ώρες κάτω από ένα δέντρο, για να μην την βρουν οι εισβολείς, ενώ όπως είπε, κάποια στιγμή άκουγε τους στρατιώτες με αυτόματα όπλα να πηγαίνουν από δέντρο σε δέντρο και να πυροβολούν ή να απάγουν κόσμο. Η γυναίκα δεν καταλαβαίνει αραβικά και δεν ήξερε πού να πάει για να σωθεί, καθώς τα μέλη της Χαμάς είχαν περικυκλώσει την περιοχή.

«Είδα τη φίλη μου να πεθαίνει. Την είδα με τη σφαίρα στο στομάχι. Προσπαθούσα να την κουνήσω μακριά από εκεί. Ανέπνεε ακόμα. Αλλά ερχόντουσαν σφαίρες από παντού, οπότε δε μπορούσες να κάνεις τίποτα.»

Η Gili, μητέρα δύο παιδιών, είναι σοκαρισμένη με το πώς κατόρθωσε να ζήσει, όπως δήλωσε. Η ίδια αναζήτησε την Romi στο νοσοκομείο, αλλά δεν κατάφερε να τη βρει. Στο μεταξύ είχε ξεφύγει με τη βοήθεια του φίλου της, που πήγε στο μέρος με μηχανή και έτσι κατάφεραν να βρεθούν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ