Μπέος: Να έρθει στο Βόλο ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ και να πιάσουν κανένα φτυάρι – Σε 20 μέρες θα έχει καθαρίσει η πόλη


Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σημείωσε ότι στην πόλη έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση κατά 80% και κατά 65% η υδροδότηση, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Elias.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Βόλου διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι το νερό δεν είναι πόσιμο, καθώς οι αγωγοί γέμισαν ξανά με λάσπες. Επιπλέον εξήγησε ότι στα χωριά θα αργήσει να αποκατασταθεί η βλάβη, αφού είναι δύσκολο να τα προσεγγίσουν τα συνεργεία, λόγω των καταστροφών στο οδόστρωμα.

“Δεν είναι ώρα για κλάματα και μουρμούρα. Σηκώνουμε τα μανίκια με πρώτο εμένα να δουλέψουμε” συνέχισε ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την αποστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη στη συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης ότι θα επισκεφθεί τον Βόλο, είπε “να έρθει το συντομότερο αλλά να πάρει τον Τάιλερ και όχι τον τέιλορ τον ράφτη για να γυρίσουμε την πόλη, να πάρουμε τα φτυάρια να βοηθήσει”.

Ανέφερε επίσης ότι έχουν δοθεί οι πρώτες αποζημιώσεις στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel ενώ έχουν ξεκινήσει τα πρώτα έργα.

Θα χρειαστούμε περίπου 10 ημέρες για την επαναφορά του δικτύου νερού

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «εφόσον ηλεκτροδοτηθεί η πόλη θα καταφέρουμε να θέσουμε σε λειτουργία υδραγωγεία που θα δώσουν νερό σε τμήματα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Θα χρειαστούμε όμως για την ολική επαναφορά περίπου 10 ημέρες. Δυστυχώς ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε μετά τον Daniel το κατέστρεψε η κακοκαιρία Elias και ξεκινάμε πάλι από την αρχή».

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα προάστια του Βόλου λόγω της κακοκαιρίας Elias
Στο μεγαλύτερο μέρος της η πόλη του Βόλου έχει ηλεκτροδοτηθεί, αφού εργάζονται νυχθημερόν δεκάδες συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά ακόμη παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα προάστια του Βόλου και χωριά στο Πήλιο, όπου καταστράφηκε ολοσχερώς το δίκτυο από πτώσεις στύλων της ΔΕΗ.

Στην πόλη του Βόλου και στα προάστια Αγριά και Αλυκές, οι κάτοικοι προσπαθούν να συνέλθουν από την σαρωτική πλημμύρα που κατέστρεψε σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα και ό,τι άλλο βρέθηκε στην περιοχή, ενώ ολόκληρες συνοικίες βούλιαξαν και πάλι στη λάσπη από τη θεομηνία που έπληξε το νομό για δεύτερη φορά.

Μπέος: Σε 20 ημέρες θα έχει καθαρίσει ο Βόλος

«Νόμιζα ότι ήμουν στους καταρράκτες του Νιαγάρα αντί για τον Βόλο», επανέλαβε ο Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την κακοκαιρία Elias. Μάλιστα, τα έβαλε με όλους, γιατί όπως είπε, κανείς δεν είχε φροντίσει να κάνει έργα μετά την κακοκαιρία Daniel, με αποτέλεσμα ο Βόλος να «πνιγεί» ξανά με τη νέα κακοκαιρία.

Σε 20 ημέρες (!) εκτίμησε ο Αχιλλέας Μπέος ότι θα έχει καθαρίσει η πόλη του Βόλου από τους τόνους λάσπης και φερτών υλικών μετά την κακοκαιρία Elias. Παράλληλα είπε ότι περιμένει στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά «να πάρει μαζί του και τον Τάιλερ, να πιάσουν τα φτυάρια». Το νερό έχει επανέλθει σε ορισμένες περιοχές και με χαμηλή πίεση αλλά και όσοι δουν να τρέχει νερό από τι βρύσες τους ,δεν θα είναι πόσιμο. Για την ετοιμότητα της πόλης να αντιμετωπίσει τις πλημμυρες , είπε πως ο Elias ήταν χειρότερη από τον Daniel και απαίτησε από τους Βολιώτες να σταματήσουν την μουρμούρα.

«Δεν είναι ώρα για κλάματα και μουρμούρα. Σηκώνουμε τα μανίκια με πρώτο εμένα να δουλέψουμε» συνέχισε ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την αποστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη στη συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης ότι θα επισκεφθεί τον Βόλο, είπε «να έρθει το συντομότερο αλλά να πάρει τον Τάιλερ και όχι τον τέιλορ τον ράφτη για να γυρίσουμε την πόλη, να πάρουμε τα φτυάρια να βοηθήσει».

Απαντώντας στην κριτική που γίνεται για τους λόγους που οδήγησαν στην νέα καταστροφή στον Βόλο μέσα σε 20 ημέρες, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι «με τα μούτρα είχαμε πέσει και είχαμε καθαρίσει την πόλη. Τα ρέματα είχαν γεμίσει με εκατομμύρια τόνους πέτρες, χώματα φερτά υλικά. Η ευθύνη πάντως δεν είναι δική μου αλλά της περιφέρειας».

Στο κλείσιμο της συνέντευξης σχολίασε: «δεν το πήραν χαμπάρι οι πολιτικοί; Περιμένουμε να γίνει μια καταστροφή για να κάνουνε αντιπολίτευση; Ρε δεν ντρέπονται λίγο. Πρέπει να σταματήσει αυτό».

«Μα καλά; Δεν το έβλεπαν; Δεν μπορούσαν να κάνουν έργα;», αναρωτιόταν και έλεγε: «Το αυτοκίνητό μου βούλιαξε, κόλλησε. Δεν μπορούσα να κινηθώ». Αναφέρθηκε όμως και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, τονίζοντας: «Ας έρθει στον Βόλο, ας έρθει. Ευπρόσδεκτος είναι».

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ