Βαθαίνει το χάσμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Στήριξη Τσακαλώτου σε Αχτσιόγλου με «αιχμές» για Κασσελάκη


Βαθαίνει το χάσμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου, επειδή, αντί για την πολιτική, κυριαρχούν σε μία κατώτατου επιπέδου αναμέτρηση ο βρόμικος πόλεμος.
Τα ψέματα στα social media και στα κομματικά ΜΜΕ για τη δημιουργία εντυπώσεων και τη δολοφονία χαρακτήρων κατά των πολιτικών αντιπάλων ήταν καθημερινότητα για τα υπόγεια, τα ισόγεια και τους άλλους ορόφους της Κουμουνδούρου, μέχρι και τον 7ο, που ήταν το γραφείο του κ. Τσίπρα.

Τώρα που όλα αυτά γίνονται από «συντρόφους» εναντίον «συντρόφων», κάποιοι απαύδησαν και προσπαθούν να πουν «ως εδώ».

Η κοινή γνώμη, δε, θυμάται κάποιο από τα στελέχη που σήμερα πρωταγωνιστούν στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – με εξαίρεση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε κάποιες περιπτώσεις- να αντιδρά όταν οι επιθέσεις του συστήματος Τσίπρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατά άλλων αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης ή ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεπερνούσαν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Χθες, η Έφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε ότι αναγκάζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει trolls που διέδιδαν και sites που αναπαρήγαγαν ότι είχε στείλει SMS στον Αλέξη Τσίπρα με το οποίο του ζητούσε να παραιτηθεί ή ότι εκείνη μαζί με άλλα στελέχη τον περίμεναν έξω από το γραφείο του το βράδυ των εκλογών για να του πουν να παραιτηθεί κ.λπ. Στο βίντεο που θα ευχόταν ποτέ να μην είχε κάνει, η κ. Αχτσιόγλου που έχει χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «διαφημιστή ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών», δήλωσε ότι «για όλα υπάρχει ένα όριο».

«Eδώ και λίγο καιρό εκτοξεύονται, συστηματικά και συντονισμένα, από μιντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα, άθλιες συκοφαντίες που εμφανίζουν εμένα και στελέχη που στέκονται στο πλευρό μου ως υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα. Έχω διαβάσει τα πάντα.
Αδιανόητα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, διανθισμένα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, με υβριστικά επίθετα, ακόμη και κραυγές για προδότες. Αυτή η αθλιότητα τελειώνει εδώ», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η κ. Αχτσιόγλου και εμμέσως χρεώνει την επίθεση εναντίον της στον κ. Κασσελάκη, καλώντας τον να πάρει θέση.

«Είμαι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα που μου δίνει ο νόμος απέναντί τους. Όχι για μένα. Αλλά για την ποιότητα της Δημοκρατίας και για τη δημοκρατία στην παράταξή μας.
Και για τον ίδιο λόγο ζητώ και από τον συνυποψήφιό μου Στέφανο Κασσελάκη, που έχει υποστεί και αυτός ανοίκειες επιθέσεις, απέναντι στις οποίες από την πρώτη στιγμή δημόσια έχω τοποθετηθεί, να πάρει θέση για το αυτονόητο. Να καταδικάσει τον πόλεμο λάσπης περί δήθεν υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάστηκε να αναρτήσει ότι η κυρία που βγήκε στην τηλεόραση και είπε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία δεν ήταν η γιαγιά του, όπως παρουσιαζόταν. «Παρακαλώ για σεβασμό στη μνήμη των γιαγιάδων μου», έγραψε εκείνος που έχει κάνει λόγο για «σκηνοθετημένο πρωθυπουργό του Γκρίνμπεργκ» και έχει για πρωτοσύμβουλο τον Πολάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Γρίφος τα 50.000 μέλη

Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρουν τι θα κάνουν με τα περίπου 50.000 μέλη που δεν πήγαν να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο, αλλά έχουν δικαίωμα να πάνε να ψηφίσουν στον δεύτερο.

Για λόγους που παραμένουν αδιευκρίνιστοι από την Κουμουνδούρου και την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που διοργάνωσε τις εσωκομματικές εκλογές, το Μητρώο Μελών του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν περασμένο στο σύστημα.

Τώρα, εν όψει δεύτερου γύρου, το θέμα πρέπει να ξεκαθαριστεί. Και η λύση που βρήκε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή είναι τα περίπου 50.000 παλιά μέλη που δεν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, αλλά θέλουν να ψηφίσουν αυτήν την Κυριακή στον δεύτερο γύρο, να στείλουν μέχρι σήμερα τα στοιχεία τους προς επικαιροποίηση.

Αυτή η εξέλιξη δεν άρεσε στο επιτελείο Κασσελάκη και γι’ αυτό ο Παύλος Πολάκης εξέφρασε την έντονη διαφωνία του καλώντας την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή να πάρει πίσω την απόφασή της ως «απαράδεκτη».

Με την απόφαση της ΚΕΦΕ όμως διαφώνησε και το επιτελείο της ‘Εφης Αχτσιόγλου.

Σφοδρή επίθεση Τζουμάκα κατά Κασσελάκη: Φυτευτός του συστήματος διαπλοκής για να διαλύσει το ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας στο Κontra24 ο Στέφανος Τζουμάκας έκανε λόγο και μάλιστα πολλές φορές για σύστημα διαπλοκής και ολιγαρχίας που εισχώρησε μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ για να ελέγξει το κόμμα με στόχο την ήττα, τη διάσπαση και τη διάλυση του. Αυτές είναι οι επιδιώξεις τους τόνισε. Ξεδιπλώνοντας το συλλογισμό του χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη «φυτευτό» του συστήματος αυτού.

Παράλληλα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε κρίση ηγεσίας εντός του χώρου μετά τη φυγή του Αλέξη Τσίπρα αλλά και γενικότερα κρίση πολιτικής η οποία διαπερνά την κοινωνία κι έχει φέρει μια άνευ προηγουμένου παρακμή από τα χρόνια της μεταπολίτευσης και ύστερα.

Τέλος, βαριές ευθύνες επέρριψε και για την περίοδο 2019-2023 στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για «την εδραίωση του καθεστώτος Μητσοτάκη» και τα διαφορετικά αφηγήματα που εξέφραζε, ενώ προέβλεψε δύσκολες μέρες γιατί την ελληνική κοινωνία.

Στήριξη Τσακαλώτου σε Αχτσιόγλου με «αιχμές» για Κασσελάκη

Τη στήριξή του προς την Έφη Αχτσιόγλου, χωρίς να την ονοματίζει, εκφράζει με δήλωση του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που άφησε σαφέστατες «αιχμές» προς την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη.

Αναλυτικά η δήλωση Τσακαλώτου:

«Την Κυριακή, κανονικά, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο σχέδια. Κανονικά. Αλλά αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι τελικά μόνο ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος.

Σχέδιο που θα μπορούσε να συζητηθεί σε συνέδριο, όπου οι σύνεδροι θα μπορούσαν να προτείνουν αφαιρέσεις, προσθέσεις ή τροποποιήσεις. Και εκεί θα έβγαιναν οι αναγκαίες συνθέσεις.

Από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε σχέδιο αλλά μια πρόταση: “ψηφίστε με γιατί μπορώ να κερδίσω, γιατί είμαι πετυχημένος, γιατί έχω προσόντα… εμπιστευτείτε με”. Δεν το λες και στρατηγική νίκης επί μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

ΣΥΡΙΖΑ – Ξεκάθαρος ο Νίκος Παππάς: Δεν θα είμαι ο επόμενος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Με την εκλογή Κασσελάκη το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ στρίβει προς τη νίκη, διαμήνυσε ο μέχρι χθες υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Επίσης, ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για τη θέση που είχε εκφράσει κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των εκλογών για τη διενέργεια ντιμπέιτ και την επίκληση της θέσης του από την υποψήφια πρόεδρο Έφη Αχτσιόγλου, είπε πως του δίνει το δικαίωμα να αναρωτηθεί γιατί δεν έγινε.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί επέλεξε τον Κασσελάκη και όχι την Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παππάς είπε ότι υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες με την υποψήφια πρόεδρο, υπενθυμίζοντας τις έντονες διαφωνίες τους στο Συνέδριο.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή συνάντησή του με τον Στέφανο Κασσελάκη, ανέφερε πως έγινε στο φως του ήλιου και χωρίς ανταλλάγματα θέσεων.

Σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι εγγυητής της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Περαιτέρω, υπογράμμισε την ανάγκη πολιτικοποίησης της συζήτησης ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλω να καλέσω και τις δύο μεριές να πολιτικοποιήσουν την κουβέντα» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως πρέπει να συζητάμε για την πολιτική.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ