Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 σε τέσσερις περιοχές στα Τρίκαλα


Κακοκαιρία Daniel: Εκκενώνονται υπόγειοι και ισόγειοι χώροι σε Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμο και Δροσερό στα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα, καταστάσεις άνευ προηγούμενου στη Θεσσαλία με την κακοκαιρία Daniel να έχει ισοπεδώσει τα πάντα σε Μαγνησία, Τρίκαλα, Λάρισα και Καρδίτσα.

Το 112 ήχησε λίγο μετά τις 10:00 σε τέσσερις περιοχές στα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι στα χωριά Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμο και Δροσερό θα πρέπει να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους λόγω των επικίνδυνων πλημμυρικών φαινομένων.

«Ενεργοποίηση 112 Τρίκαλα. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμος και Δροσερό απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Κακοκαιρία Daniel: Δραματική διάσωση παιδιών και σκύλου στον Παλαμά

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τον Παλαμά Καρδίτσας που πλήττεται από την κακοκαιρία Daniel.

Σε πολλά χωριά στον δήμο Παλαμά οι άνθρωποι βρίσκονται πάνω σε στέγες ή σε υψηλότερα σημεία κάνοντας έκκληση για βοήθεια. Τα λασπόνερα σε χωριά στην Καρδίτσα φτάνουν στις στέγες σπιτιών. Η κακοκαιρία Daniel έχει οδηγήσει σε απόγνωση εκατοντάδες ανθρώπους που ψάχνουν ασφαλή διέξοδο διαφυγής.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας μέσω του WINDY:

Κακοκαιρία Daniel: Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων που πλήττουν τις τελευταίες μέρες μεγάλο μέρος της χώρας μας με καταστροφικές συνέπειες.
Με ανάρτηση του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας αναφέρει πως «έχουν διατεθεί προσωπικό και μέσα, όπως και χώρος φιλοξενίας πολιτών στις εγκαταστάσεις της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών» για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια:

«Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ @ChiefHNDGS Κωνσταντίνος Φλώρος με ενημέρωσε για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας. Έχουν διατεθεί ήδη προσωπικό και μέσα, όπως και χώρος φιλοξενίας πολιτών στις εγκαταστάσεις της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας ενισχύουν σήμερα τη συνδρομή τους, σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ