Τουλάχιστον 12 νεκροί και 50 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που συγκλόνισε το βράδυ της Δευτέρας τη Μαχατσκαλά, πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, στο νότιο τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο απολογισμός των θυμάτων πυρκαγιάς σε πρατήριο καυσίμων στη νότια περιφέρεια Νταγκεστάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας αυξήθηκε στους 12 νεκρούς, σύμφωνα με αξιωματούχο.
«Ως τα μεσάνυχτα (σ.σ. ώρα Μόσχας), έχουμε 12 νεκρούς και 50 τραυματίες» με βάση τις πληροφορίες των ιατρικών αρχών του Νταγκεστάν, ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Σεργκέι Μέλικοφ μέσω Telegram.
In #Makhachkala, #Dagestan there was a powerful explosion near an oil depot
Eyewitnesses report that the blast wave was very strong and was felt in apartments and houses.
The preliminary cause of the explosion is an exploding gas cylinder at a gas station. At least eight people… pic.twitter.com/lnv7kAKTdr
— NEXTA (@nexta_tv) August 14, 2023
Η έκρηξη σημειώθηκε σε πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο Globus, με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες αυτοκίνητα και κτήρια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή. Εικόνες από το σημείο της έκρηξης αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, καθώς η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένη ζώνη.
Οι αρχές απηύθυναν έκκληση σε κατοίκους και επισκέπτες να αποφύγουν τη συγκεκριμένη περιοχή, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο πυροσβεστών και διασωστών, καθώς και εξαιτίας του κινδύνου νέων εκρήξεων.
The moment of the explosion in #Makhachkala. pic.twitter.com/1KqMrJmdQi
— NEXTA (@nexta_tv) August 14, 2023