Τι συμβαίνει με τα iPhone 14 και κολλάνε; Tips ξεκολλήματος αν σου συμβεί


Τι συμβαίνει με τα iPhone 14 και κολλάνε; Πληθαίνουν οι φωνές από χρήστες στην Ελλάδα που έζησαν την εμπειρία του κρασαρίσματος

Κοστίζει περισσότερο και από ένα laptop Mac και κολλάει. Τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό και “παγώνουν” οι οθόνες, αναβοσβήνουν χωρίς λόγο, μένει ανοιχτό το τηλέφωνο από μόνο του;

Το iPhone 14 δεν θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα της Apple. Η παρουσίασή του δημιούργησε πολλές προσδοκίες, αλλά από την ημέρα της κυκλοφορίας της ήταν ήδη ξεκάθαρο ότι υπήρχαν πολλά λάθη προς διόρθωση.

Στην πραγματικότητα, οι πωλήσεις ήταν μια πλήρης αποτυχία για την Apple και μεγάλο μέρος της ευθύνης βαρύνει τα προβλήματα στο iPhone 14 που έχουν αναφερθεί από χιλιάδες κατόχους.

Τι συμβαίνει με τα iPhone 14 και κολλάνε; Φταίει το iOS ή η κακή ποιότητα υλικών;

Είναι αλήθεια ότι τις πρώτες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία ενός προϊόντος όπως αυτό υπάρχουν πισωγυρίσματα και μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να διορθωθούν.

Αλλά το iPhone 14 φαίνεται να έχει υπερβολικά πολλά προβλήματα που δεν δείχνουν να διορθώνουν.

Οι προσπάθειες της Apple να διορθώσει τα σφάλματα και να σώσει το image του τελευταίου smartphone της δεν φαίνεται να έχουν ικανοποιήσει πολλούς από τους δυσαρεστημένους πελάτες της.

Πρέπει πάντα να είσαι λίγο επιεικής με αυτά τα μικρά προβλήματα σε ένα νέο μοντέλο, αλλά όταν υπάρχουν τόσα πολλά και μερικά από αυτά τόσο σοβαρά, πρέπει επίσης να μην τα αγνοήσεις. Ειδικά πριν αποφασίσεις να αγοράσεις το συγκεκριμένο μοντέλο.

Τα πράγματα χειροτερεύουν, αφού φαίνεται ότι τα δύο πιο ακριβά μοντέλα της σειράς, το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max, είναι αυτά με τα περισσότερα κρούσματα.

Τον Οκτώβριο του 2022 η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία της ενημέρωσης σε iOS 16.0.3, το οποίο θα μπορούσε να επιδιορθώσει πολλά από τα σφάλματα που θα εξετάσουμε παρακάτω. Πολλά από αυτά τα προβλήματα δεν διορθώθηκαν οριστικά.

Τι συμβαίνει με τα iPhone 14 και κολλάνε;  CarPlay: Πολύ χαμηλή ένταση

Η Apple έχει λάβει πολλά παράπονα για την κακή απόδοση του τηλεφώνου σε σχέση με το Έξυπνο σύστημα οδήγησης CarPlay. Η ένταση είναι πολύ χαμηλή, γεγονός που καθιστά αδύνατη την πραγματοποίηση ή τη λήψη τηλεφωνικής κλήσης κατά τη χρήση της.

Αυτή η κακή ποιότητα ήχου εμφανίζεται κυρίως σε iPhone 14 και iPhone 14 Pro Max. Πολύ ενοχλητικό για όσους χρησιμοποιούν συχνά διαφορετικές λειτουργίες του τηλεφώνου τους ενώ οδηγούν.

Ζητήματα κάμερας

Σε ορισμένα μοντέλα της οικογένειας iPhone 14 έχουν εντοπιστεί πολυάριθμες δυσλειτουργίες που σχετίζονται με την κάμερα, σφάλματα που καθιστούν αδύνατη τη χρήση του για κανονική λήψη φωτογραφιών και εγγραφή βίντεο.

Τα παράπονα κυμαίνονται γύρω από την αδυναμία της κάμερας να εστιάσει τις εικόνες έως τους ενοχλητικούς κραδασμούς λόγω κακών ρυθμίσεων σταθεροποίησης.

Στην περίπτωση του iPhone 14 Pro Max, μερικές φορές οι φωτογραφίες θολώνουν όταν χρησιμοποιείται η κάμερα ζουμ σε οριζόντια θέση. Κάποιοι αναφέρονται σε περίεργους ήχους από το τηλέφωνο ενώ η κάμερα είναι ανοιχτή.

Επίσης, η εφαρμογή που διαχειρίζεται την κάμερα του iPhone 14 Pro δεν φαίνεται να λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση, μπορεί να χρειαστούν έως και πέντε δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει η εφαρμογή.

Υπάρχουν επίσης κάποια πολύ ενοχλητικά δευτερόλεπτα καθυστέρησης κατά την προσπάθεια λήψης φωτογραφίας. Όλα αυτά μεταφράζονται σε αρκετά απογοητευτική απόδοση.

Επανεκκίνηση χωρίς προειδοποίηση

Αυτό ήταν ένα από τα πιο διαδεδομένα προβλήματα του iPhone 14. Συμβαίνει συνήθως στην έκδοση Pro. Όταν φορτίζουμε το τηλέφωνο μέσω καλωδίου MagSafe ή Lightning, το τηλέφωνο επανεκκινείται μόνο του.

Αυτό, εκτός του ότι είναι ενοχλητικό αν το χρησιμοποιούμε εκείνη τη στιγμή, φαίνεται να επηρεάζει και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Τα παράπονα των χρηστών μιλούν μια επανεκκίνηση κάθε δέκα λεπτά, που δεν είναι ακριβώς ιδανικό για σωστή χρήση του iPhone. Μια πιθανή λύση σε αυτό το σφάλμα θα ήταν προφανώς η απενεργοποίηση της ανανέωσης εφαρμογών στο παρασκήνιο.

Ωστόσο, η απενεργοποίηση της ανανέωσης εφαρμογών στο παρασκήνιο καθιστά τη χρήση του iPhone λιγότερο ασφαλή, καθώς οι εφαρμογές που έχουν ανασταλεί δεν ανανεώνονται.

Αποτυχίες μετεγκατάστασης δεδομένων

Ένα ακόμη ζήτημα, το οποίο έχει επίσης αναγνωρίσει η Apple, αφορά τη μετεγκατάσταση δεδομένων.

Δηλαδή, επηρεάζει όλους τους χρήστες που ανταλλάσσουν το παλιό τους τηλέφωνο με αυτό το νέο τελευταίο μοντέλο.

Οταν έρθει η ώρα μεταφορά δεδομένων από τη μια συσκευή στην άλληεμφανίζονται προβλήματα. Και πάλι, τα μοντέλα που επηρεάζονται περισσότερο από αυτό το σφάλμα είναι το iPhone 14 Pro και το iPhone Pro Max.

Αυτό που θα μπορούσε να συμβεί όταν εκτελούμε τη μετεγκατάσταση δεδομένων (είτε μέσω γρήγορης εκκίνησης είτε μέσω iCloud), είναι ότι το iPhone παγώνει για αρκετά λεπτά.

Η λύση που έχει ως παροχή η Apple στους δυσαρεστημένους πελάτες της είναι η… αναγκαστική επανεκκίνηση.

«Κόλλησε» το iPhone; Tips για να το επαναφέρεις άμεσα!

Τα iPhones είναι, ίσως, τα πιο σταθερά smartphones της αγοράς. Η Apple έχει τον έλεγχο τόσο του software, του λειτουργικού συστήματος, όσο και του hardware, κάτι που της δίνει τεράστιες δυνατότητες βελτιστοποίησης. Παρά ταύτα, κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδίασαν οι προγραμματιστές… και τα iPhones κάποιες φορές κολλάνε. Στο κάτω κάτω, υπολογιστές είναι κι αυτοί! Τι κάνεις τότε;

Apps με κόλλημα
Αν έχει κολλήσει κάποιο app, η λύση είναι προφανής: το κλείνεις δια της βίας. Πώς; Είναι απλό: ανοίγεις τη λίστα με τα “τρέχοντα” apps. Αν έχεις iPhone χωρίς home button, τότε απλά “τραβάς” την κάτω πλευρά της οθόνης προς τα πάνω. Τώρα θα δεις τη λίστα και μπορείς να τραβήξεις προς τα πάνω το app που έχει κολλήσει για να το κλείσεις. Σε iPhone με home button, μπορείς απλά να πατήσεις το home button δύο φορές για να ανοίξει η λίστα.

Τώρα, αν το συγκεκριμένο app κολλάει συνεχώς, ίσως θα πρέπει να το απεγκαταστήσεις. Πάτα και κράτα πατημένο το εικονίδιό του, μέχρι τα εικονίδια να “ανατριχιάσουν”. Έπειτα, πάτα το σταυρό στο εικονίδιο για να το σβήσεις από το iPhone σου.

iPhone με κόλλημα
Στη περίπτωση που έχει κολλήσει όλο το iPhone, τότε μάλλον θα πρέπει να κάνεις το αντίστοιχο του restart. Δεν πρόκειται να χάσεις τα δεδομένα σου ή τίποτε άλλο, είναι ακριβώς όπως κάνεις (στα Windows) επανεκκίνηση. Το πώς το κάνεις αυτό, εξαρτάται από το μοντέλο του iPhone.

Για το iPhone 14 και μοντέλα μέχρι το χ, θα πρέπει να πατήσεις και να κρατήσεις πατημένα το πλήκτρο στα δεξιά και ένα από τα πλήκτρα έντασης στα αριστερά. Τα κρατάς πατημένα μέχρι να δεις τους “διακόπτες” στην οθόνη. Έπειτα, τράβα τον ανώτερο διακόπτη από τα αριστερά στα δεξιά. Περίμενε μέχρι να σβήσει το iPhone σου και έπειτα ξανα-άναψέ το πατώντας και κρατώντας το πλευρικό πλήκτρο στα δεξιά.

iPhone με βαρύ κόλλημα

Αν το restart δεν δουλέψει, τότε μπορείς να δοκιμάσεις ένα “hard reset”. Πάλι δεν πρόκειται να χάσεις δεδομένα, απλώς το hard reset είναι πιο “μπρουτάλ”. Πώς θα το κάνεις: για iPhone 8 και νεότερα μοντέλα, θα πρέπει να πατήσεις τα πλήκτρα της συσκευής με συγκεκριμένη ακολουθία:

• πάτα και άσε το πλήκτρο αύξησης της έντασης
• αμέσως μετά πάτα και άσε το πλήκτρο μείωσης της έντασης
• αμέσως μετά πάτα και κράτα το δεξί πλήκτρο και μην το αφήσεις μέχρι να δεις το λογότυπο της Apple


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ