Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους «Κλείστε πόρτες & παράθυρα»


Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους των Δερβενοχωρίων εξαιτίας της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή.

Στην επείγουσα ειδοποίησή του το 112 κάνει έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, προκειμένου να προστατευτούν από τον καπνό.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Παραμένει μεγάλο το μέτωπο, το μέτωπο κινείται προς Οινόη και Μαγούλα

Τις τελευταίες πληροφορίες για δύσκολο, όπως έχει χαρακτηριστεί, μέτωπο της φωτιάς στα Δερβενοχώρια μετέφερε λίγο μετά τις 9:30 στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, κάνοντας λόγο για μέτωπο που έχει λάβει διαστάσεις.

«Το μέτωπο είναι στην ευρύτερη περιοχή του Τιτάν. Καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες να περιοριστεί» πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης εξηγώντας ότι έχει γίνει προγραμματισμός για τα εναέρια μέσα «ώστε να γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού» μέχρι τη δύση του ηλίου που μπορούν να πετάνε τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που συμμετέχουν σε πυρόσβεση.

Παρόλα αυτά το μέτωπο που εξελίσσεται στη νοτιοδυτική περιοχή της Πάρνηθας με μέτωπο προς Μαγούλα είναι σε καλύτερη εικόνα σε σχέση με το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής η φωτιά που είναι σε εξέλιξη εξελίσσεται σε έντονο ανάγλυφο, προσθέτοντας ότι «έγινε καλή δουλειά το βράδυ από τις επίγειες δυνάμεις».

Διακοπές κυκλοφορίας

Λόγω της φωτιάς στην περιοχή η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας-Θήβας από το ύψος του πρατηρίου Cyclon στην περιοχή των Δερβενοχωρίων. Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στην οδό Φυλής από την μονή Κλειστών αλλά και από την επαρχιακή οδό Οινόης Μαγούλας από το εργοστάσιο Τιτάν

Ενημέρωση για τη φιλοξενία πληγέντων από τις πυρκαγιές

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, αναφορικά με τις ανάγκες προσωρινής φιλοξενίας των πολιτών, των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2023, ενεργοποιεί ενιαίο μηχανισμό, ώστε οι πολίτες να φιλοξενηθούν άμεσα σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα:

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται άμεσα στα τηλέφωνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (213 1510903 και 213 1510953, από τις 08:00 έως 24:00) και να αιτούνται της εν λόγω αρωγής, δίνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ΑΔΤ, ΑΦΜ, αριθμός μελών οικογένειας και διεύθυνση κατοικίας).

Επίσης, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται στους Δήμους και στην Περιφέρεια, οι οποίοι με τη σειρά τους μεταφέρουν τα εν λόγω στοιχεία στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Τα στοιχεία συγκεντρώνονται άμεσα, σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ώστε να δρομολογηθεί η φιλοξενία των πυροπλήκτων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ