Μια διαφορετική συνταγή ζυμαρικών με πέννες που συνδυάζει τη μελιτζάνα με μπέικον και δεντρολίβανο και τη μεθά με μπίρα σας παρουσιάζουμε για να την ετοιμάσετε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
της Νίκης Μηταρέα
Έτοιμο σε 30′
Υλικά
- ½ κιλό πέννες
- 1 μελιτζάνα φλάσκα μεγαλούτσικη, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 φλιτζάνι μπίρα lager
- 200γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
- 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πώς να μαγειρέψετε τις πέννες
- Βάζετε ένα ευρύχωρο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα κομμάτια της μελιτζάνας ώσπου να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον. Ρίχνετε την μπίρα και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε απαλά. Αφήνετε να μειωθεί το υγρό στο μισό της αρχικής ποσότητας.
- Παράλληλα βράζετε τις πέννες σε ξεχωριστή κατσαρόλα μέσα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε, τις σουρώνετε και τις ρίχνετε μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύετε και τις αφήνετε για 30 δευτερόλεπτα. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
olivemagazine.gr