Οι πιο παράδοξες εγκυμοσύνες στην ιστορία – Γεννήσεις ρεκόρ που έχουν καταγραφεί Παγκοσμίως


Από τα περισσότερα μωρά που γεννήθηκαν από μια μητέρα μέχρι το μικρότερο μωρό που γεννήθηκε, αυτές είναι μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες εγκυμοσύνες που έσπασαν ρεκόρ

Η εγκυμοσύνη είναι μια αξιοσημείωτη περίοδος για κάθε γονέα, αλλά μερικές από αυτές τις εγκυμοσύνες που σπάνε ρεκόρ τη μεταφέρουν σε ένα εντελώς νέο επίπεδο—από ένα μικροσκοπικό μωρό που ήταν λίγο μεγαλύτερο από ένα πιρούνι για δείπνο όταν γεννήθηκε, μέχρι μια γυναίκα που γεννούσε εννέα μωρά ταυτόχρονα .

Συγκεντρώσαμε μια συλλογή με μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εγκυμοσύνες και γεννήσεις που έχουν καταγραφεί.

ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥ ΜΩΡΟ
Τον Ιανουάριο του 1987, η Anna Bates γέννησε το μακρύτερο μωρό που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με τα World Records Guinness. Το μωρό είχε 28 ίντσες (71,12 εκατοστά) από την κορυφή μέχρι τα νύχια και ζύγιζε σχεδόν 22 λίβρες (10 κιλά). Το μωρό, που ήταν γνωστό ως Babe, πέθανε δυστυχώς 11 ώρες αργότερα. Οι γονείς του μωρού ήταν και οι δύο ψηλοί — ο Bates είχε ύψος 7 πόδια 11 ίντσες (241 cm) και ο πατέρας του μωρού, Martin Van Buren Bates, είχε ύψος 7 πόδια 9 in (236 cm).

ΤΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΟ ΜΩΡΟ

Στην άλλη άκρη του φάσματος, ένα πολύ μικρό μωρό, που γεννήθηκε 9,44 ίντσες (24 εκατοστά) μήκους, είναι το πιο κοντό μωρό που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Η Nisa Juarez ζύγιζε μόλις 11,3 ουγγιές (320 γραμμάρια) όταν γεννήθηκε 108 ημέρες πρόωρα στις 20 Ιουλίου 2002. Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο πέντε μήνες αργότερα, στις 6 Δεκεμβρίου 2002.

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ

Μια γυναίκα που έζησε τον 18ο αιώνα και είναι γνωστή μόνο ως η πρώτη σύζυγος του Feodor Vassilyev, ενός αγρότη από τη Shuya της Ρωσίας, γέννησε 69 μωρά στη διάρκεια της ζωής της, σύμφωνα με τα World Records Guinness. Ωστόσο, δεν γέννησε 69 φορές, καθώς γέννησε 16 ζευγάρια δίδυμων, επτά σετ τρίδυμων και τεσσάρων τετράδυμων (κατέχει επίσης το ρεκόρ για τα περισσότερα δίδυμα και τετράδυμα που γεννήθηκαν από μία μητέρα). Ο σύζυγός της ξαναπαντρεύτηκε και απέκτησε άλλα 18 παιδιά με τη δεύτερη σύζυγό του, δηλαδή είχε 87 παιδιά (αν και δεν υπάρχει τρόπος να επαληθεύσουμε ότι τα έκανε όλα πατέρας).

ΠΙΟ ΠΡΟΩΡΟ ΜΩΡΟ

Το ρεκόρ για το πιο πρόωρο μωρό που επιβίωσε κατέχει ο Curtis Means, ο οποίος γεννήθηκε μετά από μόλις 21 εβδομάδες στη μήτρα και ζύγιζε μόλις 14,8 oz (420 g), σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Η μητέρα του, Μισέλ Μπάτλερ, τον γέννησε τον Ιούλιο του 2020 και του δόθηκε λιγότερο από 1% πιθανότητα επιβίωσης. Παρά αυτές τις πιθανότητες, ο Κέρτις γιόρτασε τα δεύτερα γενέθλιά του τον Ιούλιο του 2022. Αντιμετώπισε κάποιες επιπλοκές υγείας λόγω του πρόωρου τοκετού του, συμπεριλαμβανομένης της υπέρτασης, για την οποία λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, και αρχικά έπρεπε να ταΐζεται μέσω σωλήνα κάθε τρεις ώρες για να διατηρήσει τις θερμίδες του πρόσληψη.

ΠΙΟ ΠΡΟΩΡΑ ΣΕΤ ΔΙΔΥΜΩΝ

Το παγκόσμιο ρεκόρ για τα πιο πρόωρα επιζώντα δίδυμα τέθηκε από ένα ζευγάρι δίδυμων από την Αϊόβα, την Keeley και την Kambry Ewoldt, που γεννήθηκαν από τη μητέρα Jade Ewoldt στις 22 εβδομάδες το 2018 — 125 ημέρες πρόωρα. Τα μωρά ζύγιζαν μόλις 17,3 oz (490 g) και 13,4 oz (379 g) αντίστοιχα κατά τον τοκετό.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ

Η Louise Brown, το πρώτο “μωρό δοκιμαστικού σωλήνα” – ένα μωρό από δοκιμαστικό σωλήνα είναι ένα μωρό που συλλήφθηκε έξω από τη μήτρα της μητέρας με εξωσωματική γονιμοποίηση και εμφυτεύτηκε αργότερα – γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1978 από τη μητέρα Lesley Brown. Το παγκόσμιο ρεκόρ αναφέρει ότι συνελήφθη εξωτερικά στις 10 Νοεμβρίου 1977.

Από τη γέννηση της Louise, πάνω από ένα εκατομμύριο μωρά έχουν συλληφθεί μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής. Η εξωσωματική γονιμοποίηση έχει γίνει επίσης ασφαλέστερη, σύμφωνα με την Εταιρεία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγικής Τεχνολογίας, με μειωμένες επίσης αναφερόμενες περιπτώσεις αιμορραγίας, λοίμωξης και υπερδιέγερσης (υπερβολική απόκριση του σώματος στα φάρμακα εξωσωματικής γονιμοποίησης).

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΓΕΝΝΑ ΜΗ ΔΙΔΥΜΩΝ

Το 2021 μια γυναίκα από το Μάλι ονόματι Halima Cissé γέννησε μη δίδυμα — εννέα μωρά γεννήθηκαν από μία εγκυμοσύνη. Ο Σισέ, ο οποίος αρχικά πιστευόταν ότι κυοφορούσε επτά μωρά, γέννησε επιτυχώς και τα εννέα μωρά με καισαρική τομή μετά από κύηση 30 εβδομάδων στις 6 Μαΐου 2021, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ για τα περισσότερα επιζώντα παιδιά που γεννήθηκαν ταυτόχρονα. Η 11μελής οικογένεια επέστρεψε στο σπίτι στο Μάλι αφού πέρασε 19 μήνες στο Μαρόκο.

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕΤ ΤΡΙΔΥΜΩΝ ΓΕΝΝΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

Η Maddalena Granata, από την Ιταλία, γέννησε 15 τρίδυμα κατά τη διάρκεια της ζωής της. Έζησε από το 1839 έως το 1886, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες, αλλά δεν είναι γνωστά πολλά άλλα για την ίδια ή την εγκυμοσύνη της.

ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΜΒΡΥΟ 

Δίδυμα που δημιουργήθηκαν στις 22 Απριλίου 1992 με εξωσωματική γονιμοποίηση γεννήθηκαν στις 31 Οκτωβρίου 2022 αφού διατηρήθηκαν σε υγρό άζωτο για περισσότερα από 30 χρόνια.

Τα δίδυμα, που κατέχουν το ρεκόρ ως τα γηραιότερα έμβρυα που μεταφέρθηκαν μέχρι τη λήξη, γεννήθηκαν από ένα ζευγάρι Βρετανών, τη Ρέιτσελ και τον Φίλιπ Ράιντεγουεϊ, που ονόμασαν τα παιδιά Λυδία και Τίμοθι.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ

Η Maria del Carmen Bousada Lara έλαβε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Καλιφόρνια αφού είπε ψέματα για την ηλικία της και είπε στην κλινική ότι ήταν 11 χρόνια νεότερη από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα. Το 2006 έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης μητέρας που γέννησε σε ηλικία 66 ετών και 358 ημερών. Είπε στην κλινική που της έκανε γονιμοποίηση ότι ήταν 55 ετών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ