Γαλλική κρεμμυδόσουπα: Μια διαφορετική χειμερινή σούπα για να δοκιμάσεις τώρα


Προετοιμασία: 15′
Μαγείρεμα: 30′ περίπου

Για 6 άτομα

Γαλλική κρεμμυδόσουπα – Υλικά:
5 κρεμμύδια σε λεπτές μικρές ροδέλες
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
2 λίτρα ζωμός κότας ή λαχανικών

Για το σερβίρισμα:
μία μπαγκέτα
λίγο ελαιόλαδο
200 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ρίξε το βούτυρο και, όταν ζεσταθεί λίγο, πρόσθεσε τα κρεμμύδια και σοτάρισέ τα μέχρι να γίνουν διαφανή και να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Σε αυτό το σημείο πασπάλισε το αλεύρι και συνέχισε το σοτάρισμα ανακατεύοντας μέχρι να ψηθεί κι αυτό. Ρίξε το ζωμό (να είναι βραστός). Μαγείρεψε για 20-30 λεπτά. Μόλις βράσει πολτοποίησέ τη με ραβδομπλέντερ. Κόψε φέτες από την μπαγκέτα, άπλωσέ τες σε ταψί φούρνου, ράντισέ τες με λίγο λάδι και βάλ’ τες στο φούρνο να ψηθούν μέχρι να γίνουν σαν φρυγανιές. Όταν ετοιμαστούν, τρίψε γραβιέρα πάνω στις ψημένες φέτες του ψωμιού και βάλ’ τες στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρισε τη σούπα με μία ή δύο φέτες ψωμιού με το λιωμένο τυρί από πάνω.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα 229 θερμίδες, 17,8 γραμμ. λιπαρά, 10,8 γραμμ. υδατάνθρακες, 9,5 γραμμ. πρωτεΐνες, 0,6 γραμμ. φυτικές ίνες

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ