Ο υπέροχος συνδυασμός σοκολάτας και φράουλας ως γέμιση σε μια βάση τάρτας αποτελεί μια καλοκαιρινή εκδοχή που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Τη συνταγή υπογράφει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Yλικά
1 δόση ζύμη για τάρτες
Για τη γέµιση
- 250 γραμ. μαρμελάδα φράουλα
- 300 γραμ. κουβερτούρα
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα
- άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ετοιµάζουµε την τάρτα σύµφωνα με τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα.
- Ανοίγουµε τη ζύµη σε λεπτό φύλλο πάχους 0,5 εκ. και κόβουµε 6 δίσκους για ατοµικές ταρτιέρες.
- Βουτυρώνουµε τις ταρτιέρες.
- Απλώνουµε κάθε δίσκο ζύµης σε ατοµική ταρτιέρα. Στρώνουµε τις άκρες, τρυπάµε µε πιρούνι την επιφάνεια και παγώνουµε.
- Ψήνουµε την τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
- Αφού ψηθούν οι τάρτες ισοµοιράζουµε τη µαρµελάδα, την απλώνουµε στις τάρτες και συνεχίζουµε το ψήσιµο για 3΄. Αφήνουµε να κρυώσουν.
- Ψιλοκόβουµε τη σοκολάτα σε µπολ, προσθέτουµε το βούτυρο και το αλάτι.
- Βάζουµε την κρέµα σε κατσαρόλα και την αφήνουµε να έρθει σε σηµείο βρασµού.
- Περιχύνουµε τη σοκολάτα µε την κρέµα.
- Αφήνουµε 1΄ και έπειτα ανακατεύουµε µε σπάτουλα µέχρι να γυαλίσει και να πυκνώσει ελαφρά το µείγµα.
- Αφήνουµε λίγο να κρυώσει η ρευστή σοκολάτα.
- Ισοµοιράζουµε τη σοκολάτα στις τάρτες.
- Τις βάζουµε στο ψυγείο και τις αφήνουµε το λιγότερο για 2 ώρες, µέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέµα.
- Γαρνίρουµε την τάρτα µε φρέσκες φράουλες και πασπαλίζουµε µε λίγη άχνη.