Γευστική τάρτα με γκανάζ σοκολάτας και φράουλες


Ο υπέροχος συνδυασμός σοκολάτας και φράουλας ως γέμιση σε μια βάση τάρτας αποτελεί μια καλοκαιρινή εκδοχή που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Τη συνταγή υπογράφει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Yλικά

1 δόση ζύμη για τάρτες

Για τη γέµιση

  • 250 γραμ. μαρμελάδα φράουλα
  • 300 γραμ. κουβερτούρα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα
  • άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Ετοιµάζουµε την τάρτα σύµφωνα με τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα.
  • Ανοίγουµε τη ζύµη σε λεπτό φύλλο πάχους 0,5 εκ. και κόβουµε 6 δίσκους για ατοµικές ταρτιέρες.
  • Βουτυρώνουµε τις ταρτιέρες.
  • Απλώνουµε κάθε δίσκο ζύµης σε ατοµική ταρτιέρα. Στρώνουµε τις άκρες, τρυπάµε µε πιρούνι την επιφάνεια και παγώνουµε.
  • Ψήνουµε την τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
  • Αφού ψηθούν οι τάρτες ισοµοιράζουµε τη µαρµελάδα, την απλώνουµε στις τάρτες και συνεχίζουµε το ψήσιµο για 3΄. Αφήνουµε να κρυώσουν.
  • Ψιλοκόβουµε τη σοκολάτα σε µπολ, προσθέτουµε το βούτυρο και το αλάτι.
  • Βάζουµε την κρέµα σε κατσαρόλα και την αφήνουµε να έρθει σε σηµείο βρασµού.
  • Περιχύνουµε τη σοκολάτα µε την κρέµα.
  • Αφήνουµε 1΄ και έπειτα ανακατεύουµε µε σπάτουλα µέχρι να γυαλίσει και να πυκνώσει ελαφρά το µείγµα.
  • Αφήνουµε λίγο να κρυώσει η ρευστή σοκολάτα.
  • Ισοµοιράζουµε τη σοκολάτα στις τάρτες.
  • Τις βάζουµε στο ψυγείο και τις αφήνουµε το λιγότερο για 2 ώρες, µέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέµα.
  • Γαρνίρουµε την τάρτα µε φρέσκες φράουλες και πασπαλίζουµε µε λίγη άχνη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ