Φτιάχνουμε το πιο νόστιμο σοκολατένιο κέικ σε κούπα


Το σοκολατένιο κέικ είναι το ιδανικό γλυκό για το φθινόπωρο και συνοδεύει άψγα τον καφέ το πρωί αλλά και το…βραδινό μας! Δύο λεπτά προετοιμασία και μόλις 70 δευτερόλεπτα ψήσιμο στα μικροκύματα κι έχετε ένα κέικ χωρίς αυγά. Ένα αφράτο κέικ σε κούπα που στο εσωτερικό του είναι υγρό και σίγουρα θα σας κάνει να θέλετε να φτιάξετε και δεύτερο!

Υλικά

¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια της σούπας (άγλυκο) κακάο

¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (μπορείτε να αυξομοιώσετε την ποσότητα ανάλογα με τα γούστα σας)

1/8 κουταλιά του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας φυτικού ελαίου (αν έχετε μόνο ελαιόλαδο βάλτε μικρότερη ποσότητα για να μην “βγει” στην γεύση)

¼ φλιτζάνι γάλα

1 κομμάτι σοκολάτα φουντουκιού

Εκτέλεση

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί τα ξηρά υλικά. Ανακατέψτε το γάλα και το λάδι μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά και το ανακάτεμα δεν έχει σβόλους. Ρίξτε το μείγμα σε μια κούπα που είναι κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων. Θέλετε αρκετό χώρο στην κούπα ώστε να φουσκώσει ομοιόμορφα το κέικ. Στη συνέχεια προσθέστε τη σοκολάτα φουντουκιού στη μέση της ζύμης χωρίς να τη σπρώξετε ή να τη βυθίσετε.

Βάλτε την κούπα στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφήστε το να ψηθεί για 70 δευτερόλεπτα ή ένα λεπτό στη μέγιστη ένταση (maximum) ανάλογα το φούρνο σας. Δοκιμάστε να το σερβίρετε με παγωτό!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ