Λαβράκια στο χαρτί πάνω σε λαχταριστή στρώση λαχανικών


Εκτός από το λαβράκι και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μαχαίρι, ένα ταψί, λαδόκολλα και έναν πάρα πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο.

Έτοιμο σε μία ώρα

της Ιωάννας Σταμούλου

Υλικά

  • 4 λαβράκια καθαρισμένα (350γρ. το καθένα, ζητήστε από τον ψαρά σας να τα καθαρίσει)
  • 1 μαραθόριζα καθαρισμένη, σε λεπτές φέτες
  • 1 πατάτα, σε λεπτές φέτες
  • 200γρ. κολοκύθα κίτρινη σε λεπτές φέτες ή κολοκύθι πράσινο, κομμένο λοξά σε λεπτές φέτες
  • 4 κλαδάκια μαντζουράνα
  • 4 κλαδάκια θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1-2 λεμόνια, σε λεπτές φέτες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λαχανικά της συνταγής με πατάτα, καρότο και κολοκύθι, φτάνει να είναι όλα τους κομμένα σε λεπτές φέτες.

Διαδικασία

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 220 βαθμούς. Ξεπλένετε και στεγνώνετε τα ψάρια με χαρτί κουζίνας. Τα αλατίζετε μέσα κι έξω και βάζετε στην κοιλίτσα τους από ένα κλαδάκι θυμάρι, ένα κλαδάκι μαντζουράνα και μία δύο φετούλες λεμονιού.
  • Αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το θυμάρι και τα ανακατεύετε.
  • Κόβετε τέσσερα μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας σε τετράγωνο σχήμα και μοιράζετε πάνω τους σε στρώσεις το μίγμα των λαχανικών, δημιουργώντας ένα είδος στρώματος. Εκεί πάνω τοποθετείτε από ένα ψάρι. Περιχύνετε το κάθε ψάρι με λίγο ελαιόλαδο και κρασί.
  • Διπλώνετε τις λαδόκολλες σε πακέτα κλείνοντας μέσα τους τα λαχανικά και τα ψάρια. Αραδιάζετε τα πακέτα σε ταψί και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
  • Τα σερβίρετε αμέσως μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο, ένα πακέτο σε κάθε πιάτο, με τη λαδόκολλα μισάνοιχτη. Διακοσμείτε με φετούλες λεμονιού.

Πηγή: olivemagazine.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ