Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εκφράζει λύπη για το θάνατο του δημοσιογράφου του AFP Αρμάν Σoλντέν στην ανατολική Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την μεγάλη του λύπη για τον θάνατο του δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων Αρμάν Σoλντέν, ο οποίος σκοτώθηκε από πλήγμα πυραύλων Grad στην ανατολική Ουκρανία.
«Μοιραζόμαστε τον πόνο των οικείων του και των συναδέλφων του» ανέφερε σε ηλεκτρονικό του μήνυμα ο Γάλλος πρόεδρος τονίζοντας πως ο Αρμάν Σολντέν από τις πρώτες ώρες της σύρραξης στην Ουκρανία ήταν με θάρρος στο μέτωπο για να διαπιστώνει τα γεγονότα και να ενημερώνει.
Ο βομβαρδισμός που προκάλεσε τον θάνατο του Γάλλου δημοσιογράφου σημειώθηκε στα περίχωρα του Τσάσιβ Γιαρ, ουκρανικής κοινότητας πολύ κοντά στην πόλη Μπαχμούτ, όπου μαίνονται μάχες από το καλοκαίρι του 2022.