Πανεύκολη ,πρωτότυπη και νόστιμη για το Κυριακάτικο τραπέζι ή για το γιορτινό .
Συστατικά
1 πακέτο κανταΐφι
150 γρ. βούτυρο
200 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. γραβιέρα
200 γρ. φέτα τριμμένη σε ψιλά κομματάκια με το χέρι
Για την μπεσαμέλ :
2 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
1 νεροπότηρο γάλα.
Οδηγίες
Φτιάχνουμε πρώτα την μπεσαμέλ.
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι,τα σοτάρουμε να ξανθύνει.
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και τη φέτα, ανακατεύουμε καλά ,δοκιμάζουμε ρίχνουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται και αρκετό πιπέρι.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί γύρω στα 36 εκατ , απλώνουμε το μισό κανταΐφι ομοιόμορφα παντού.
Το πιέζουμε ελαφρά με το χέρι να απλωθεί καλά.
Αδειάζουμε την γέμιση των τυριών και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι από πάνω.Περιχύνουμε την πίτα μας με τα 150 γρ. βούτυρο λιωμένο και ζεστό.
Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30′ στους 150ο και μετά στους 180ο για ακόμα 15 -20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Την βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά , την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και σερβίρουμε.
Συνταγή από τον Ηλία Μαμαλάκη !