Τι θα κάνεις με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν; Αυτό το cheesecake, γιατί τι είναι καλύτερο από δύο αγαπημένα γλυκά συνδυασμένα σε ένα;
Ένα cheesecake με μελομακάρονα είναι το ιδανικό γλυκό για να μπει γλυκά η χρονιά και να καλωσορίσουμε το 2019, όπως του αρμόζει! Η συνταγή είναι εύκολη, ιδιαίτερη και πάρα πολύ νόστιμη.
Είναι ακόμη μια συνταγή ιδανική εάν στο σπίτι έχουν περισσέψει μελομακάρονα. Γιατί ναι όσο κι εάν τα αγαπάμε κάθε χρόνο περισσεύουν μερικά, που στο τέλος καταλήγουμε να πετάμε. Δεν θα κάνουμε, όμως, το ίδιο και φέτος, αφού μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο cheesecake.
Τι θα χρειαστείς για το cheesecake με μελομακάρονα;
Για τη βάση:
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένα μελομακάρονα
1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
3 συσκευασίες κρέμα τυρί
3 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι μέλι
Για την επικάλυψη:
2 μελομακάρονα, σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια
1/4 φλιτζάνι (60 ml) θρύμματα από μελομακάρονα
3 – 4 κουταλιές της σούπας (45 – 60 ml) καρύδια
μέλι
Πώς θα φτιάξεις το cheesecake με μελομακάρονα;
Συνταγή:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο σε μια βάση για cheesecake.
Για τη βάση: Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τα τριμμένα μελομακάρονα στη βάση και τα απλώνουμε ομοιόμορφα με το χέρι. Απλά προσέχουμε να μην υπάρχουν κενά.
Σε ένα μίξερ, χτυπάμε καλά την κρέμα τυρί και μετά προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα κάθε φορά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να συνδυαστούν. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω απ΄τη βάση με τα μελομακάρονα.
Ψήνουμε το cheesecake για 60 λεπτά κι όταν είναι έτοιμο, το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες ή μια ολόκληρη νύχτα.
Για την επικάλυψη, χρησιμοποιούμε τα τριμμένα μελομακάρονα σε μεγάλα κομμάτια και ρίχνουμε από πάνω μέλι και καρύδια!