Ακρόπολη: Σεσημασμένος ο 17χρονος Αλβανός που μαχαίρωσε τον 18χρονο -Ομολόγησε την πράξη του


Σεσημασμένος για δύο ακόμη ληστείες με μαχαίρι, σε Ίλιον και Άγιο Παντελεήμονα, είναι ο ανήλικος μαχαιροβγάλτης που τραυμάτισε σοβαρά τον 18χρονο, το βράδυ της Δευτέρας στην Ακρόπολη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στη διασταύρωση των οδών Πανός και Πολυγνώτου, οι δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρι στον 18χρονο, τον χτύπησαν στο λαιμό και στην κοιλιακή χώρα και του άρπαξαν το τσαντάκι που είχε στη μέση. Ο 17χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ειδικής ομάδας των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή της Ακρόπολης και του Μοναστηρακίου, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι κάτι παραπάνω από ορατό.

Ο 17χρονος Αλβανός συνελήφθη χθες, Τρίτη (18/4), το μεσημέρι στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα όπου και βρέθηκαν και τα ματωμένα ρούχα που φορούσε το βράδυ της αιματηρής επίθεσης. Ο ίδιος παραδέχθηκε την πράξη του και, όπως είπε, όταν πλησίασε το θύμα και του ζήτησε το κινητό τηλέφωνο που είχε στο τσαντάκι του και εκείνος προσπάθησε να τρέξει, μπλέχτηκε στα χέρια του το τσαντάκι του 18χρονου και εκεί έγινε το κακό.

Ο δράστης, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των έμπειρων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, είναι σεσημασμένος για μια ληστεία το 2022 στο Ίλιον, όταν με μαχαίρι άρπαξε ένα κινητό, και μια κλοπή κινητού στον Άγιο Παντελεήμονα.

Την ίδια ώρα, ο δεύτερος δράστης – και αυτός αλβανικής καταγωγής – αρνείται την εμπλοκή του, ελπίζοντας ότι ο συλληφθείς φίλος του, θα τα πάρει όλα πάνω του και έτσι θα γλιτώσει την προφυλάκιση.

Όπως έδειξε η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, το ντουέτο των ανήλικων ληστών, πήγε στην περιοχή της Ακρόπολης για να ληστέψει χωρίς να έχει βάλει κάτι συγκεκριμένο στο μάτι και μάλιστα, όταν επιτέθηκαν στον 18χρονο, είχαν την εντύπωση ότι ήταν μόνος του και όχι με άλλους τέσσερις φίλους του. Ο κολλητός του θύματος ήταν αυτός που κυνήγησε τους ληστές μετά την άγρια επίθεση και κατάφερε να «συλλάβει» τον έναν από αυτούς λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του αιματηρού χτυπήματος.

Ακρόπολη: Τα πρώτα λόγια του 18χρονου που μαχαίρωσαν ληστές

Εκτός ΜΕΘ, σε θάλαμο της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», νοσηλεύεται πλέον ο 18χρονος που έπεσε θύμα ληστρικής επίθεσης από συνομηλίκους του το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, περισσότερο ασφαλής θα είναι η εκτίμηση για την έκβαση της υγείας του μετά το πρώτο 48ωρο.

Η κλινική του εικόνα, ωστόσο, ήταν βαριά κατά τη διακομιδή του στον «Ερυθρό Σταυρό» τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς κρίθηκε επιβεβλημένη η διασωλήνωσή του.

«Αιμοδυναμικά ασταθής φέροντας δύο τραύματα από νύσσον όργανο στη δεξιά τραχηλική χώρα και περιομφαλικά στην περιοχή της κοιλίας έχοντας εικόνα εκσπλάγχνωσης» ήταν η εκτίμηση των χειρουργών.

Ακολούθησε επέμβαση με τη συνεργασία αγγειοχειρουργών και χειρουργών για τον έλεγχο της αιμορραγίας και την αποκατάσταση των βλαβών σε στομάχι, περιτοναϊκή κοιλότητα και τραχηλική χώρα. Η σταθεροποίηση της κατάστασής του οδήγησε στην αποσωλήνωση ήδη με το πέρας της επέμβασης και της ολοκλήρωσης του ελέγχου για τυχόν άλλες βλάβες και τραύματα.

Τα πρώτα λόγια του 18χρονου

«Ο γιος μου πήγε να φύγει και τον τράβηξε από το τσαντάκι που φορούσε και τον μαχαίρωσε. Στην αρχή τον χτύπησε στο λαιμό. Μετά τον μαχαίρωσε στο στομάχι» είπε η μητέρα του 18χρονου στον Alpha.

«Όταν ξύπνησε και με είδε μου είπε: “μαμά συγγνώμη” Είναι πολύ καλό παιδί. Όλη μέρα σήμερα μου λέει “μαμά συγγνώμη”. Τι να κάνω; Να τον κλειδώσω να μην ξαναπάει βόλτα; Θα φοβόμαστε να αφήνουμε τα παιδιά μας;» πρόσθεσε συγκινημένη η μητέρα του νεαρού.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ