Διαιτητική ομελέτα με καλαμπόκι: Το ιδανικό γεύμα μετά από ένα εορταστικό τραπέζι


Η ομελέτα είναι ένα πιάτο που αγαπούν όσοι κάνουν δίαιτα-αφού μας κρατά χορτάτους για αρκετή ώρα- αλλά και όσοι θέλουν ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο για βραδινό. Φτιάξτε μια ομελέτα μόνο με τα ασπράδια του αυγού για μια πιο light εκδοχή και προσθέστε καλαμπόκι που θα δώσει μια γλυκιά και κρεμώδη πινελιά στο πιάτο σας.

Υλικά για 2 μερίδες

8 ασπράδια αυγών

Μισή κούπα έτοιμο καλαμπόκι (περασμένο από μίξερ ή πατημένο με ένα πιρούνι)

20 γρ. βούτυρο

Πράσινη σαλάτα (για συνοδευτικό)

Εκτέλεση

Βάλτε τα ασπράδια αυγών και το καλαμπόκι σε ένα μπολ

Αλατοπιπερώστε και χτυπήστε ελαφρά με ένα πιρούνι

Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία

Ρίξτε το μισό μείγμα στο τηγάνι και προσέξτε ώστε να πιάσει όλη την επιφάνεια

Αφήστε για δύο λεπτά και μεταφέρετε στο γκριλ. Μπορείτε να το μεταφέρετε σε ταψί ή να επιλέξετε ένα σκεύος που να είναι κατάλληλο για την εστία της κουζίνας σας αλλά και τον φούρνο

Αφήστε στο γκριλ μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα

Επαναλάβετε τη διαδικασία και για το υπόλοιπο μείγμα

Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ