Bridal beauty: 5 απαραίτητα tips για την ημέρα του γάμου σας


Είτε είστε λάτρης της περιποίησης του δέρματος είτε δεν φοράτε σχεδόν καθόλου μακιγιάζ σε καθημερινή βάση, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο νυφικό σας πρόγραμμα ομορφιάς όταν προετοιμάζεστε για τη μεγάλη μέρα. Και παρόλο που οι περισσότερες νύφες τείνουν να εστιάζουν αποκλειστικά στην εύρεση στυλ για τα μαλλιά και το μακιγιάζ τους, θα παραλείψουμε να μην τονίσουμε τα πρόσθετα μέτρα που πρέπει να λάβουν όλοι, από την περιποίηση των νυχιών μέχρι την περιποίηση της επιδερμίδας και όλα τα ενδιάμεσα.

Έτσι, δεδομένων των πολλών βημάτων που απαιτούνται γενικά για την πλήρη προετοιμασία ενός γάμου, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν χρήσιμο να επισημάνουμε τις πέντε βασικές συμβουλές ομορφιάς που πρέπει να γνωρίζουν όλες οι νύφες όταν ετοιμάζονται να πουν «δέχομαι». Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στη διαδικασία σχεδιασμού, φροντίστε να ακολουθήσετε αυτές τις χρήσιμες και εγκεκριμένες από τους ειδικούς προτάσεις για να διασφαλίσετε ότι φαίνεστε και αισθάνεστε καλύτερα όταν περπατάτε στο διάδρομο.

Συμβουλές περιποίησης δέρματος

Σκεφτείτε το δέρμα σας σαν έναν κενό καμβά. Πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε μακιγιάζ, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο καμβάς (ή το πρόσωπό σας) είναι καθαρός, προετοιμασμένος και έτοιμος να χωρέσει τα προϊόντα που σκοπεύετε να φορέσετε για τη μεγάλη μέρα. Επιπλέον, η ενυδάτωση είναι το κλειδί όταν πρόκειται για την προετοιμασία της περιποίησης της επιδερμίδας την ημέρα του γάμου, επομένως το να βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπό σας είναι ελαστικό και πολύ ενυδατωμένο (και προστατεύεται με SPF) θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα στη λίστα ελέγχου νυφικής ομορφιάς σας.

Γενικά, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από το γάμο σας, έτσι ώστε το δέρμα σας να έχει αρκετό χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα προϊόντα που μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Το σημάδι ενός έτους είναι επίσης η καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο για να αντιμετωπίσετε τυχόν δερματικά προβλήματα που μπορεί να έχετε, όπως ψωρίαση, ροδόχρου ακμή ή ακμή. Και για τις νύφες που ενδιαφέρονται για ενέσιμα ή χημικά πίλινγκ, φροντίστε να τα κάνετε το αργότερο έξι μήνες πριν από το γάμο, σε περίπτωση που εμφανίσετε απροσδόκητες αλλεργικές αντιδράσεις.

Συμβουλές μακιγιάζ

Δεν δημιουργούνται όλα τα προϊόντα μακιγιάζ εξίσου. Ορισμένα περιέχουν συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ και κεραμίδια για ξηρό δέρμα, ενώ άλλα προϊόντα είναι ειδικά κατασκευασμένα για την καταπολέμηση της λιπαρής επιδερμίδας. Ανεξάρτητα από το πού προσγειώνεστε προσωπικά, ωστόσο, είναι σημαντικό να βρείτε μακιγιάζ που ταιριάζει με την επιδερμίδα σας και λειτουργεί με τον τύπο του δέρματός σας.

Για νύφες με ξηρό δέρμα, φροντίστε να χρησιμοποιείτε ένα ενυδατικό primer για να αποφύγετε τυχόν ξεφλούδισμα (που φαίνεται στις φωτογραφίες του γάμου) όταν κάνετε μακιγιάζ. Έχετε λιπαρό δέρμα; Χρησιμοποιήστε έναν ματ ορό ή ένα primer κατά της γυαλάδας κάτω από το foundation σας για να εξασφαλίσετε μια λαμπερή και χωρίς λιπαρότητα επιδερμίδα όλη την ημέρα.

Μια άλλη συμβουλή μακιγιάζ: Όταν ερευνάτε την έμπνευση για τη μεγάλη μέρα, η Jeanine Lobell, καλλιτέχνης μακιγιάζ διασημοτήτων και ιδρύτρια του μακιγιάζ Neen, μοιράζεται: “Πηγαίνετε για μια κλασική, όχι μοντέρνα εμφάνιση, καθώς θα λατρεύετε τις φωτογραφίες σας για τα επόμενα χρόνια. Η διαχρονικότητα είναι το κλειδί. Συνιστώ επίσης να κάνετε μια δοκιμαστική πορεία πριν από τη μεγάλη μέρα και αν έχετε ένα συνδυασμό foundation, concealer και πούδρας που ξέρετε ότι φαίνεται καλό, δείξτε στον makeup artist σας εάν έχετε ένα για την ημέρα.”

Συμβουλές περιποίησης μαλλιών

Όσον αφορά την προετοιμασία των μαλλιών την ημέρα του γάμου σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε πριν δέσετε τον κόμπο. Πρώτα και κύρια, μην βάφετε ή κόβετε σημαντικά τα μαλλιά σας μετά τη δοκιμή σας με έναν επαγγελματία στιλίστα. Μια δοκιμή έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια στρατηγική για την ημέρα του γάμου και αν αλλάξετε εντελώς την εμφάνιση των μαλλιών σας μόλις δημιουργηθεί ένα σχέδιο, μπορεί να έχετε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα την ημέρα του γάμου από αυτό που αρχικά θέλατε. Ωστόσο, εάν πρέπει να αλλάξετε τα μαλλιά σας μετά τη δοκιμή σας, φροντίστε να ενημερώσετε τον κομμωτή σας το συντομότερο δυνατό.

Επιπλέον, οι νύφες θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση προϊόντων που έχουν σκληρές χημικές ουσίες και αφυδατωτικούς παράγοντες. Ακριβώς όπως το δέρμα σας, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα και καθαρά, χρησιμοποιώντας τακτικά μάσκες μαλλιών και βαθιά μαλακτικά για να διασφαλίσετε ότι οι λαβές σας είναι υγιείς και λαμπερές. Μην ξεχνάτε επίσης να διατηρείτε τα μαλλιά σας μπερδεμένα για να αποφύγετε τυχόν σπάσιμο πριν από τη μεγάλη μέρα.

Συμβουλές περιποίησης νυχιών

Ενώ οι περισσότερες νύφες έχουν τα ραντεβού τους για τα νύχια πολύ πριν από το γάμο, πολλές συχνά ξεχνούν ένα σημαντικό αρχικό βήμα: μια δοκιμή νυχιών. Αν και δεν απαιτείται, είναι πάντα καλή ιδέα να δοκιμάζετε το επιθυμητό σχέδιο νυχιών πριν πείτε “δέχομαι”. Θα πρέπει επίσης να θυμάστε να λαδώνετε τα νύχια και τα πετσάκια σας κάθε μέρα (τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από το γάμο), προκειμένου να εξαλείψετε τις πιθανότητες να ραγίσετε τα νύχια σας και να ξεραθούν τα πετσάκια. Πέρα από αυτό, αποφύγετε να καθαρίζετε και να κάνετε οτιδήποτε σκληρό με τα χέρια σας πολύ κοντά στο γάμο, για να μην θρυμματίσετε το βερνίκι νυχιών σας ή, χειρότερα, να σπάσετε ένα νύχι.

Συμβουλές ομορφιάς της τελευταίας στιγμής

Την ημέρα του γάμου, υπάρχουν μερικά κόλπα για το μακιγιάζ της τελευταίας στιγμής που πρέπει να γνωρίζουν όλες οι νύφες. Για αρχή, “Διατηρήστε το foundation σας λαμπερό, αλλά όχι πολύ λαμπερό για φωτογραφίες. Χρησιμοποιήστε το highlighter πολύ στρατηγικά στα ζυγωματικά, στη γέφυρα και στην άκρη της μύτης”, συμβουλεύει η Lobell. “Συνιστώ μια φόρμουλα κρέμας που δεν είναι αστραφτερή. Αποφύγετε τα highlighter στο μέτωπο ή σε άλλες περιοχές που μπορεί να φαίνονται λιπαρά στις φωτογραφίες.”

Όσον αφορά τα φρύδια σας, «χρησιμοποιήστε δύο χρώματα: πιο ανοιχτή απόχρωση για τα μέρη που έχετε περισσότερα μαλλιά και μια ελαφρώς πιο σκούρα όπου θέλετε να γεμίσετε. Επίσης χρησιμοποιώ πάντα μια ημιδιαφανή πούδρα που είναι πολύ πιο ανοιχτή από τον τόνο του δέρματός σας και με ένα αφράτο πινέλο, πουδράρετε τις άκρες των φρυδιών σας ώστε να μην πηδάς από το πρόσωπό σου και φαίνεστε πιο [φυσική]», λέει η Lobell. Τέλος, για την εφαρμογή κραγιόν, η Lobell συνιστά “χρησιμοποιήστε ένα lip liner σε όλα τα χείλη σας – κοντά στο φυσικό σας χρώμα – για να διορθώσετε και να επεκτείνετε το σχήμα των χειλιών σας, γεμίζοντας ακόμη και το κέντρο”.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ