Η μοναχή Σωφρονία από τη μονή της Ακράτας με τους χιλιάδες “ακόλουθους” – πιστούς (pics)


Η εκκλησία έχει μπει για τα καλά στο χώρο του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας το με τέτοιον τρόπο, ώστε να βοηθά και να καθοδηγεί πνευματικά τον κόσμο και τους πιστούς

Πρωτοπόρος στο φαινόμενο αυτό είναι σίγουρα μία μοναχή που πλέον είναι πασίγνωστη σε όλη την Ελλάδα και που έχει χιλιάδες φίλους – πιστούς που την ακολουθούν στα social media.

Μιλάμε ασφαλώς για την μοναχή Σωφρονία που είναι η ηγουμένη του μοναστηρίου της Αγίας Τριάδας στην Ακράτα. Η γερόντισσα είχε γίνει θέμα από το Vice, κάνοντάς της ειδικό αφιέρωμα για τον τρόπο που χειρίζεται τα social media, ως μία μοναχή που εκτιμά την τεχνολογία και ξέρει πως να την αξιοποιήσει για το καλό των πιστών, αλλά και της εκκλησίας.

Η ίδια διαχειρίζεται τρεις σελίδες στο facebook που έχουν μεγάλη απήχηση και εκατοντάδες ακόλουθους: Τη Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή Αγίας Τριάδας Ακράτας, την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Ακράτας και το Αρχονταρίκι Ιεράς Μονής. Η μοναχή Σωφρονία χαρακτηρίζει αυτές τις σελίδες πνευματικές, αφού της δίνουν τη δυνατότητα να επικοινωνεί με δεκάδες πιστούς και να έχει μία πνευματική επαφή μαζί τους.

Οι φωτογραφίες, άλλωστε, που αναρτούνται στις σελίδες αφορούν την μοναστική ζωή, αλλά και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, η οποία με ηγουμένη την ίδια, μοιάζει να είναι αρκετά δραστήρια και να κάνει σημαντικό θρησκευτικό έργο, όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και γενικότερα.

Η αγάπη της για την τεχνολογία ήταν γνωστή σε όλους τους πνευματικούς και θρησκευτικούς κύκλους από την αρχή. Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας τον περασμένο Μάη για την κουρά της από μοναχή σε ηγουμένη:

«Η γερόντισσα προσπαθεί να πλησιάσει τον σύγχρονο άνθρωπο μέσω των πονημάτων της, αλλά και του σύγχρονου τρόπου επικοινωνίας της Εκκλησίας με τους πιστούς. Διατηρεί ιστολόγιο και σελίδες πνευματικής οικοδομής με σκοπό τη γνωριμία της ξεχασμένης ιστορικής Μονής με το χριστεπώνυμο πλήρωμα, αλλά και την ανακούφιση των πιστών από τα ποικίλα προβλήματά τους».

Έχοντας ακολουθήσει τη μοναστική ζωή, από τα 23 της, όταν αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, η γερόντισσα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του σύγχρονου ανθρώπου, ενώ οι σελίδες της έχουν μεγάλο αντίκτυπο και είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο δόκιμες μοναχές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη μονή, ήρθαν σε επαφή μαζί της μέσω αυτών.

Αποτελεί σίγουρα μία ξεχωριστή περίπτωση που δείχνει ότι η εκκλησία είναι “εντός” της σύγχρονης ζωής και της καθημερινότητας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ