Οστεοπόρωση: Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για καλύτερη ποιότητα ζωής;


Επειδή τα άτομα με οστεοπόρωση είναι πιο επιρρεπή σε κατάγματα, η αυτοφροντίδα και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι απαραίτητες. Υπάρχουν μέτρα που μπορούν να προάγουν την υγεία των οστών και να βοηθήσουν στην πρόληψη πτώσεων και σπασμένων οστών. Οι πτώσεις είναι μια κοινή αιτία και μάλιστα τα σπασμένα οστά είναι το πιο συχνό φαινόμενο σε σε άτομα με οστεοπόρωση. Ωστόσο, οι στρατηγικές αυτοφροντίδας, όπως η τακτική άσκηση και η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ασφαλείας, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο πτώσης.

Εκτός από τα φάρμακα για την οστεοπόρωση που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ενός σπασμένου οστού και να επιβραδύνουν την απώλεια οστού, οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τη διατροφή τους, να λαμβάνουν συμπληρώματα και να βελτιώσουν τη δύναμή τους. Πολλά άτομα μπορεί επίσης να επωφεληθούν από την υποστήριξη ψυχικής υγείας για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής με την οστεοπόρωση. Η αυτοφροντίδα της οστεοπόρωσης μπορεί να βοηθήσει την αξιόπιστη πηγή να επιβραδύνει την εξέλιξη της οστεοπόρωσης. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο επιπλοκών ή πτώσεων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα ή η καθιστική ζωή, αποτελούν βασικούς προγνωστικούς παράγοντες. Μόλις αναπτυχθεί η πάθηση, αυτοί οι παράγοντες του τρόπου ζωής μπορεί να επιδεινώσουν την απώλεια οστικής μάζας.

Η συνεργασία με έναν γιατρό για να αποφασίσει για το σωστό φάρμακο για την οστεοπόρωση και η τακτική παρακολούθηση για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του είναι ένα σημαντικό μέρος της αυτοφροντίδας. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει επίσης τη διατροφή, τα συμπληρώματα διατροφής, την άσκηση και τις στρατηγικές ψυχικής υγείας που μπορούν να βοηθήσουν άτομα με οστεοπόρωση.

  • Διατροφή

Μια ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική για όλους, αλλά η βιταμίνη D, το ασβέστιο και η πρωτεΐνη είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία των οστών. Οι δίαιτες χαμηλές σε ασβέστιο και βιταμίνη D αυξάνουν τον κίνδυνο οστεοπόρωσης. Επιπλέον, καθώς ένα άτομο γερνάει, η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης γίνεται πιο σημαντική για τη διατήρηση της μυϊκής δύναμης και της κινητικότητας. Οι άνθρωποι μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να καταναλώνουν τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά ως μέρος μιας θρεπτικής δίαιτας:

Βιταμίνη D: Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D περιλαμβάνουν λιπαρά ψάρια αξιόπιστης πηγής, βοδινό συκώτι, τυρί και αυγά. Πολλά γιαούρτια, γαλακτοκομικά προϊόντα και ορισμένα δημητριακά πρωινού είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D.
Ασβέστιο: Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο περιλαμβάνουν γιαούρτι, τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα αξιόπιστης πηγής.
Βιταμίνη Κ και Κ2: Οι άνθρωποι μπορούν να τρώνε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ, με πηγή λίπους για τη βελτίωση της απορρόφησης. Πηγές βιταμίνης Κ2 περιλαμβάνουν κρόκους αυγών, γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση, κρέας και σόγια που έχει υποστεί ζύμωση.
Πρωτεΐνη: Τα άτομα μπορούν να προσθέσουν στη διατροφή τους τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως ζωικά προϊόντα, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται τουλάχιστον 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα. Ωστόσο, όσοι πάσχουν από οστεοπόρωση μπορεί να χρειάζονται περισσότερη πρωτεΐνη από αυτή.


Επιπλέον, οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων αλατιού, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει την έκκριση ασβεστίου. Η μείωση της πρόσληψης καφεΐνης Αξιόπιστη πηγή και η αλλαγή πρόσθετων φλιτζανιών καφέ για τσάι χωρίς καφεΐνη είναι επίσης μια κατάλληλη προσέγγιση. Είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε ένα μέτριο σωματικό βάρος, το οποίο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καταγμάτων και απώλειας οστικής μάζας.
Αν και η βιταμίνη D και το ασβέστιο είναι σημαντικά για την υγεία των οστών, μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να καταναλώσουν αρκετή ποσότητα μόνο μέσω της διατροφής. Η λήψη συμπληρωμάτων ασβεστίου και βιταμίνης D3 μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξέλιξης της οστεοπόρωσης. Οι άνθρωποι μπορούν να συζητήσουν τη δοσολογία με έναν γιατρό και να ερευνήσουν διεξοδικά τα συμπληρώματα που έχουν επιλέξει.

Επιπλέον, τα άτομα με ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί να χρειάζονται συνταγογραφούμενα συμπληρώματα για να αυξήσουν κατάλληλα τα επίπεδα βιταμίνης D. Ένα άτομο μπορεί να ζητήσει από έναν γιατρό να ελέγξει τα επίπεδα βιταμίνης D του. Επειδή το ηλιακό φως είναι μια φυσική πηγή βιταμίνης D, τα ποσοστά οστεοπόρωσης είναι υψηλότερα σε περιοχές με χαμηλότερο ηλιακό φως. Ο καθημερινός χρόνος έξω μπορεί να βοηθήσει, και σε περιοχές με ιδιαίτερα μικρές ποσότητες ηλιακού φωτός, οι λάμπες εποχικής συναισθηματικής διαταραχής μπορεί να είναι μια κατάλληλη επιλογή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ