Το αβοκάντο είναι πραγματικά ένα από τα πιο ευέλικτα φρούτα. Υπάρχουν τόσες πολλές παρασκευές για τις συνταγές με αβοκάντο από το γκουακαμόλε μέχρι και το τοστ με αβοκάντο! Σίγουρα, αυτά τα δύο είναι από τα αγαπημένα των περισσοτέρων αλλά και τα smoothies δεν υστερούν σε κάτι σε σχέση με τα προαναφερθέντα. Ξέρετε ότι μπορείτε να προσθέσετε αβοκάντο στα επιδόρπια ως ένα μέρος του βουτύρου; Και όμως γίνεται. Απλά ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συνταγές και δείτε ποια θα σας βολέψει περισσότερο ακόμη και σε καθημερινή βάση.
- Smoothie με αβοκάντο
Είναι πάντα μια επιλογή να προσθέσετε σπανάκι ή λάχανο για να κάνετε τα smoothies πιο υγιεινά όπως και αβοκάντο. Στην πραγματικότητα, η λεπτή τους γεύση θα συμπληρώσει σχεδόν τα πάντα και θα δώσεις στο αναζωογονητικό ποτό σας μια πιο κρεμώδη υφή. Τα συστατικά είναι εύκολα και η παρασκευή του επίσης. Φροντίστε να ξεκινήσετε με ένα ώριμο αβοκάντο. Μπορείτε να καταλάβετε αν είναι ώριμο πιέζοντας πολύ απαλά τα φρούτα. Είναι ώριμο αν υποκύψει ελαφρώς στην πίεση και αισθάνεται λίγο μαλακό αλλά όχι χυλός. Αν αγοράσετε ένα αβοκάντο που είναι σκληρό σαν βράχος, περιμένετε λίγες μέρες για να μαλακώσει. Εάν θέλετε, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε μια καφέ χάρτινη σακούλα για μια ή δύο μέρες με ένα άλλο φρούτο (όπως μήλο, μπανάνα ή ακτινίδιο) για να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης. Για να φτιάξετε το smoothie, πρώτα ξεφλουδίστε τα φρούτα και πετάξτε το κουκούτσι. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και σερβίρετέ το κρύο.
- Σαλάτα με αβοκάντο
Όλοι θα λατρέψετε την σαλάτα που σερβίρεται πάνω από όσα λαχανικά αγαπάμε και που μπορούμε ακόμα και να την βάλουμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί με προζύμι. μια τέτοια σαλάτα φτιάχνεται εύκολα με συστατικά όπως:
- 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, ποσέ και κομμένα σε μπουκιές
- 2 αβοκάντο, σε κύβους
- 1 μικρό μάνγκο, σε κύβους
- 1 γ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
- 1/2 γ. φρέσκο ή κατεψυγμένο καλαμπόκι
- 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
Για το dressing:
- 1/4 γ. χυμός λάιμ
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο κόλιανδρο
- 1 κ.γ. κιμάς jalapenño
- 2 κουτ. μέλι
- Αλάτι kosher
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι