Συνταγή: Απολαυστικά σοκολατένια μπισκότα βρώμης χωρίς γλουτένη


Όσοι έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, δυσκολεύονται να βρουν ένα γλυκό που να μην τους ενοχλεί. Εδώ χρησιμοποιούμε υλικά που δεν περιέχουν γλουτένη, αλλά είναι επίσης προσεκτικά επιλεγμένα και για χορτοφάγους.

Όσα σοκολατένια μπισκότα κι αν φάτε, δεν θα νιώσετε φούσκωμα, καθώς τα περισσότερα υλικά έχουν ως βάση τους το αμύγδαλο, την καρύδα ή το αβοκάντο. Επιπροσθέτως, η βρώμη που αποτελεί ένα από τα βασικά τους συστατικά, προσφέρει τις φυτικές ίνες που τόσο χρειάζεται το γαστρεντερικό μας σύστημα.

Υλικά
– ¾ φλιτζάνι αλεύρι από αμύγδαλα

– ¾ φλιτζάνι βρώμη

– ¼ φλιτζάνι άγλυκη καρύδα

– ¼ φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα

– ¾ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

– Ένα ασπράδι αυγού (εναλλακτικά ¼ aquafaba)

– ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (εναλλακτικά μέλι)

– 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου

– 2 κουταλιές της σούπας λάδι από αβοκάντο ή καρύδα

– ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Μέθοδος παρασκευής
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, τη βρώμη, την καρύδα, τη (λιωμένη) σοκολάτα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη (ή μέλι).

2. Σε ένα διαφορετικό μπολ, χτυπήστε το ασπράδι αυγού (ή το aquafaba) μέχρι να γίνει ελαφρύ και απαλό.

3. Στο ασπράδι, προσθέστε το βούτυρο αμυγδάλου, το λάδι και τη βανίλια και ανακατέψτε (το μείγμα θα ξεφουσκώσει λίγο). Ύστερα, προσθέστε τα στερεά υλικά και ανακατέψτε. Μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε και επιπλέον σταγόνες σοκολάτας. Καλύψτε και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή για ένα βράδυ.

4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου και βάλτε μικρές μπάλες μείγματος σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πιέστε απαλά με το κουτάλι για να γίνουν πιο επίπεδα σε μορφή δίσκου.

5. Ψήστε για 10 λεπτά. Ύστερα αυξήστε τη θερμοκρασία (190 βαθμοί) και ψήστε για άλλα 2-4 λεπτά. Προσέξτε να μην καούν, αφού στο τέλος ψήνονται πιο γρήγορα.

6. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά. Μπορείτε να τα διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και για 3 ημέρες, στο ψυγείο για 4 ημέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα. Όταν τα ζεστάνετε, μπορείτε να τα βουτήξετε σε ζεστό κακάο που ταιριάζουν πολύ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ