Διατροφή: Φτιάξτε ένα εύκολο σνακ με αραβική πίτα, αυγά και σπανάκι


Αυτό το δείπνο χωρίς κρέας συνδυάζεται σε μόλις 15 λεπτά, χάρη στην ευκολία του κατεψυγμένου ψιλοκομμένου σπανακιού και της θρυμματισμένης φέτας. Προσθέσαμε μια γευστική έκρηξη πέστο λιαστής ντομάτας για να την απλώσουμε πάνω από την πίτα ολικής αλέσεως πριν βάλουμε μέσα τα ομελέτα. Αν δεν μπορείτε να το βρείτε, το πέστο βασιλικού ή το πέστο λιαστής ντομάτας λειτουργούν επίσης καλά.

Αραβική πίτα με αυγά και σπανάκι

Συστατικά συνταγής:

  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 τεμάχιο κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι, αποψυγμένο, στραγγισμένο και στυμμένο στεγνό
  • Ρίξε αλάτι
  • 8 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • ¼ φλιτζάνι τυρί φέτα ψιλοτριμμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση
  • 8 κουταλάκια του πέστο λιαστής ντομάτας
  • 4 πίτες ολικής αλέσεως (5 ίντσες), κομμένες στη μέση, ζεσταμένες αν θέλετε

Οδηγίες παρασκευής

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σπανάκι και το αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί στον ατμό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε τα αυγά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τα αυγά καθώς δέσουν, μέχρι να σχηματίσουν μαλακό τυρόπηγμα και να είναι απλά υγρά, για 4 με 5 λεπτά. Προσθέστε φέτα και πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να δέσει.

Βήμα 2

Απλώστε το  πέστο μέσα στις τσέπες πίτας, 2 κουταλάκια του γλυκού ανά πίτα. Μοιράζετε το μείγμα των αυγών στις πίτες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ