5 ιδέες για αλείμματα και ντιπ για κομμένα λαχανικά και κριτσίνια


Η τεχνική για να φτιάξεις τα ντιπ
Πολτοποίησε στο μίξερ ή στο μπλέντερ όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν λεία και μετά πρόσθεσε λίγο λίγο το ελαιόλαδο με το μηχάνημα να δουλεύει σε σιγανή ταχύτητα. Αραίωσε το μείγμα με λίγο νερό, αν χρειάζεται, και πρόσθεσε το αλατοπίπερο.

Φτιάξε τέλεια αλείμματα και ντιπ: 5 ιδέες για να συνοδεύσεις λαχανικά και κριτσίνια:

Γλυκό και πικάντικο ντιπ με γιαούρτι
Δεν απαιτείται μπλέντερ. Απλά ανακάτεψε πέστο λιαστής ντομάτας σε στραγγιστό γιαούρτι και βάλε από πάνω μαρμελάδα βερίκοκο-πορτοκάλι.

Γλυκοπατάτα με miso
Χρησιμοποίησε 2 φλ. βρασμένες και ξεφλουδισμένες μοβ γλυκοπατάτες, 2 κ.σ. πάστα λευκό miso, 2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ, 2 κ.σ. γλυκό σάκε (mirin), 1 κ.γ. σησαμέλαιο. Γαρνιτούρα: Χοντροσπασμένα φιστίκια.

Τυρένια κολοκύθα
Χρησιμοποίησε 2 φλ. βρασμένη πορτοκαλί κολοκύθα, 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, 2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι, 1/4 φλ. ελαιόλαδο. Γαρνιτούρα: Μαϊντανός.

Πέστο αβοκάντο
Χρησιμοποίησε 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο, 1/2 φλ. κόλιαντρο, 2 κ.σ. πέστο βασιλικού, 1 κ.γ. χυμό λεμονιού. Γαρνιτούρα: Σχοινόπρασο και ξύσμα λεμονιού.

Αμύγδαλο με σκόρδο
Χρησιμοποίησε 1/2 φλ. ψημένα και αλατισμένα αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα, 1/4 φλ. νερό, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κ.σ. ξίδι από γλυκό κρασί ή λικέρ, 1/4 φλ. ελαιόλαδο. Γαρνιτούρα: Λεπτές φέτες μέτρια καυτερής πιπεριάς και βλαστάρια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ