Αυτή η συνταγή για μπάρες granola έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία μιας μαστιχωτής μπάρας. Είναι μια συνταγή χωρίς ψήσιμο που είναι ακριβώς αντίθετη από την τραγανή, ψημένη ποικιλία που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Αλλά υπάρχει ένα σημείο όπου θα ανάψετε τον φούρνο και δεν είναι άλλο από για το ψήσιμο της βρώμης.
Συστατικά:
- Κρεμώδες φυστικοβούτυρο (ή ηλιέλαιο για ξηρούς καρπούς)
- Μέλι (ή σιρόπι αγαύης για vegan)
- Old Fashioned ρολό βρώμης
- Κανέλα
- Αλας
- Ανακατέψτε: ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, σπόρους ή μίνι τσιπς σοκολάτας
Το κλειδί της γεύσης: ψήσιμο της βρώμης
Αυτή η συνταγή είναι για μπάρες γκρανόλα χωρίς ψήσιμο: με εξαίρεση ένα γρήγορο 10λεπτο στάσιμο στο φούρνο για τη βρώμη! Μην σκεφτείτε καν να παραλείψετε αυτό το βήμα. Να γιατί:
- Το ψήσιμο της βρώμης προσθέτει σημαντική, ακαταμάχητη γεύση ξηρών καρπών. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να παραλείψετε αυτό το μέρος, αλλά αξίζει τον κόπο! Η γεύση που προσθέτει είναι απίστευτη.
- Θα χρειαστείτε μόλις 10 λεπτά στους 350 μοίρες. Είναι γρήγορο και απλό, και πιο εύκολο στο φούρνο γιατί σας επιτρέπει να τοποθετήσετε όλη τη βρώμη σε μια στρώση σε ένα ταψί. (Τεχνικά, μπορείτε να ψήσετε βρώμη στο μάτι της κουζίνας, κάτι που κάνουμε στη συνταγή μας με φρυγανισμένο πλιγούρι βρώμης .)
Σημαντική σημείωση για τη μίξη ράβδων granola
Οι μίξεις είναι εκεί όπου μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί σε αυτά τα μπαρ granola! Μια μεγάλη ποικιλία από ξηρούς καρπούς, σπόρους και αποξηραμένα φρούτα θα λειτουργήσει. Αλλά εδώ είναι ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε:
- Ψιλοκόβουμε τα mix-ins έτσι ώστε οι μπάρες να συγκρατούνται. Οι τεράστιοι ξηροί καρποί και οι σπόροι κάνουν την υφή των ράβδων γκρανόλα να γίνει πιο εύθραυστη, με αποτέλεσμα να σπάνε πιο εύκολα.
- Χρησιμοποιήστε μίνι κομματάκια σοκολάτας, όχι τυπικό μέγεθος. Η ίδια ιδέα όπως παραπάνω: το τυπικό μέγεθος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υφής. Τα μίνι κομματάκια σοκολάτας έχουν το σωστό μέγεθος για ενσωμάτωση σε μια ράβδο granola. Μόλις ½ φλιτζάνι δίνει υπέροχες εκρήξεις γεύσης σοκολάτας. Μπορείτε να ψιλοκόψετε κανονικού μεγέθους κομματάκια σοκολάτας, αν είναι το μόνο που έχετε.
Κοπή ράβδων γκρανόλα
Αφού πιέσετε τις μπάρες granola σας σε ένα τηγάνι και τις καταψύξετε για 10 λεπτά, είναι έτοιμες για κοπή! Μπορείτε να τα κόψετε σε διάφορα σχήματα, ανάλογα με το τι ψάχνετε. Το παραδοσιακό ορθογώνιο μπαρ granola είναι αυτό που βλέπετε εδώ, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε τετράγωνα και να πάρετε περισσότερες μερίδες από αυτό. κόψτε σχήματα στο μέγεθος που εσείς επιθυμείτε, υπολογίζοντας ότι πρέπει να βγουν περίπου 20 κομμάτια.