Υποκατάστατα ζάχαρης που πρέπει να δοκιμάσετε στη μαγειρική σας


Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τη ζάχαρη στις συνταγές τους επειδή ενισχύει τη γεύση και γλυκαίνει το φαγητό. Η ζάχαρη βοηθά επίσης στη δημιουργία γέλης, αποτρέπει τον αποχρωματισμό και καθυστερεί την αλλοίωση των τροφίμων.

ΜΕΛΙ

Το μέλι δεν είναι μόνο γλυκό, αλλά είναι γεμάτο με μια σειρά από οφέλη για την υγεία ! Πριν την κατανάλωση, θα πρέπει να  πειραματιστείτε  για να προσδιορίσετε την αναλογία μελιού προς ζάχαρη με την οποία αισθάνεστε άνετα. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι προτιμούν ένα φλιτζάνι μέλι για κάθε φλιτζάνι ζάχαρη, ενώ άλλοι συνδυάζονται με μισό φλιτζάνι μέλι. Πρέπει επίσης να μειώσετε την ποσότητα του υγρού στη συνταγή σας. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης μελιού αντί της ζάχαρης περιλαμβάνουν ταχύτερο ρόδισμα και περισσότερη υγρασία.

ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ

Το σιρόπι σφενδάμου περιέχει λίγη ζάχαρη, οπότε καταναλώστε το μάλλον ελάχιστα. Τούτου λεχθέντος, έχει θρεπτικά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά, ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο και μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης κατά περίπου 33% χρησιμοποιώντας σιρόπι σφενδάμου. Το σιρόπι σφενδάμου είναι επίσης πιο φιλικό προς το σάκχαρο του αίματός σας, με γλυκαιμικό δείκτη 54 έναντι 65 της επιτραπέζιας ζάχαρης.

ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ

Η χρήση σάλτσας μήλου ως ένα από τα υποκατάστατα ζάχαρης σημαίνει ότι καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες και προσλαμβάνετε περισσότερες φυτικές ίνες. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε μάρκες χωρίς ζάχαρη ή να φτιάξετε τη δική σας σάλτσα μήλου για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη.

ΦΡΟΥΤΑ

Φρούτα όπως οι μπανάνες, τα σύκα και οι χουρμάδες μπορούν να κάνουν εξαιρετικές προσθήκες σε μια δίαιτα χαμηλή σε ζάχαρη. Αν σας αρέσει η γεύση της μπανάνας, θα απολαύσετε περισσότερες φυτικές ίνες και κάλιο με αυτήν την επιλογή. Τα σύκα και οι χουρμάδες παρέχουν μέταλλα όπως ασβέστιο και σίδηρο, και οι σταφίδες είναι ένα άλλο καλό υποκατάστατο ζάχαρης.

ΖΑΧΑΡΗ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ

Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο είναι ζάχαρη που δεν έχει ραφιναριστεί . Δεδομένου ότι έχει υποστεί λιγότερη επεξεργασία, έχει περισσότερες βιταμίνες από το εκλεπτυσμένο αντίστοιχο. Η γλυκόζη, η φρουκτόζη και η σακχαρόζη βρίσκονται όλα στη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο. Αν και είναι πιο υγιεινό από την επιτραπέζια ζάχαρη, θα πρέπει να διατηρήσετε τη χρήση της στο ελάχιστο σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία .


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ