Πανεύκολα σπαγγέτι με ντοματίνια και βασιλικό


Μια εύκολη, ελαφριά συνταγή, ιδανική για όσους δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγειρέματα αλλά και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή νηστεύουν.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1/3 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία παρασκευής

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε και τα μυρωδικά, προσθέτουμε την κάππαρη.
Παράλληλα, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και, όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. νερό από αυτό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί.

Πηγή: olivemagazine.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ