Γνωρίστε την καλύτερη συνταγή για νηστίσιμη πίτσα! Γεμάτη με μπρόκολο, ντομάτες, jalapeño και κρεμώδη σάλτσα κάσιους, αυτή η πίτσα είναι γευστική, χορταστική και διασκεδαστική. Δεν πρόκειται να χάσετε καν το τυρί! Κάθε λαχανικό προσθέτει μια ενδιαφέρουσα γεύση και υφή, και μαζί, φτιάχνουν μια πίτσα με εκπληκτική γεύση.
Νηστίσιμη Pizza
Συστατικά συνταγής:
- 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο, μπουκίτσες κομμένες σε μικρά κομμάτια, πάνω από το κοτσάνι κομμένο σε κύβους (½ φλιτζάνι)
- ⅓ φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
- πυρήνες από 1 στάχυ φρέσκο καλαμπόκι
- ¼ φλιτζάνι χοντροκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- ½ jalapeño, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 λιαστές ντομάτες συσκευασμένες με λάδι, κομμένες σε κύβους
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για ράντισμα και βούρτσισμα
- 1 μπάλα ζύμης πίτσας
- ½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
- πρέζες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
- θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Κρέμα Κάσιους
Οδηγίες παρασκευής:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το μπρόκολο, τις ντομάτες, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, το jalapeño και τις λιαστές ντομάτες και περιχύστε με ελαιόλαδο και πρέζες αλάτι και πιπέρι. Πετάξτε στο παλτό και δοκιμάστε. Τα λαχανικά πρέπει να είναι καλά καρυκευμένα και καλά επικαλυμμένα με ελαιόλαδο, ώστε τα λαχανικά να είναι αρωματικά σε όλη την πίτσα.
- Τεντώστε τη ζύμη της πίτσας σε ένα ταψί πίτσας 14 ιντσών. Αλείψτε ελαφρά τις εξωτερικές άκρες της ζύμης με ελαιόλαδο και ρίξτε μερικές κουταλιές κρέμα κάσιους στο κέντρο της ζύμης, ίσα ίσα για να την απλώσετε σε μια λεπτή στρώση. Μοιράζετε τα λαχανικά στη ζύμη.
- Ψήνετε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα, να ψηθεί και το μπρόκολο να είναι τρυφερό και ψημένο.
- Βγάζετε από το φούρνο και περιχύνετε γενναιόδωρα με την κρέμα κάσιους (αν η κρέμα κάσιους σας είναι πολύ πηχτή για να ραντίσει, ανακατέψτε με λίγο νερό). Συμπληρώστε με φρέσκο βασιλικό, φρέσκο θυμάρι και πρέζες από νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.