Ινδικό πρωινό: 6 υγιεινές συνταγές για ενέργεια και γεύση!


Με σκληρά προγράμματα και υπερβολικό φόρτο εργασίας, συχνά τείνουμε να παραλείπουμε γεύματα και να δίνουμε προτεραιότητα σε άλλα πράγματα. Το πρωινό είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας και μερικοί από εμάς τείνουμε να το παραλείπουμε λόγω της πρωινής βιασύνης. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ κανείς να παραλείπει ένα γεύμα καθώς μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας μακροπρόθεσμα. Τα πρωινά μπορεί να είναι οι πιο αγχωτικές ώρες της ημέρας, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο σημαντικό να έχετε ένα σωστό υγιεινό πρωινό.

Εδώ είναι 6 υγιεινές συνταγές για πρωινό που μπορεί να σας βοηθήσουν να περάσετε την ημέρα:

  • Αυγά: Μετά από 8-9 ώρες ύπνου, ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες είναι το μόνο που χρειάζεται το σώμα σας και τι άλλο θα μπορούσε να είναι καλύτερο από τα αυγά όταν πρόκειται για μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες; Ως εκ τούτου, για να ξεκινήσετε τα πρωινά σας, μπορείτε να έχετε αυγά με ήπια μπαχαρικά μαζί με λουκάνικα κοτόπουλου ή λαχανικά. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε αυγά σε διάφορες μορφές, όπως βραστά αυγά, ομελέτες, ομελέτες ή ακόμα και να φτιάξετε shakshuka για να γεμίσετε την κοιλιά σας.
  • Uttapam: Το Uttapam είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και εύκολα στην παρασκευή πρωινά πιάτα από τη Νότια Ινδία. Είναι μια εύκολη και υγιεινή επιλογή πρωινού και είναι επίσης γνωστή ως «τηγανίτα desi». Το uttapam βρώμης είναι κάτι που μπορείτε να φτιάξετε σε λίγα λεπτά, καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε το κουρκούτι με βρεγμένη βρώμη, νερό και λάδι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε ψιλοκομμένα λαχανικά όπως πιπεριά, ντομάτα, κρεμμύδι και πράσινες πιπεριές από πάνω και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει.
  • Besan Cheela: Το Besan Cheela είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα για πρωινό στη Βόρεια Ινδία και είναι εξαιρετικά εύκολο να το φτιάξετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ρεβιθάλευρο, αλάτι και κουρκουμά, ανακατέψτε το καλά και προσθέστε ψιλοκομμένα λαχανικά που σας αρέσουν, κρεμμύδι, πιπεριά και ντομάτα. Προσθέτουμε την απαιτούμενη ποσότητα νερού, το ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε ένα τηγάνι. Voila! Θα είναι έτοιμο σε ελάχιστο χρόνο.
  • Φρούτα: Τα φρούτα είναι πάντα ένα ναι! Οι θρεπτικές αξίες που περιέχει μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου σας και μπορούν να σας βοηθήσουν να σας κρατήσουν μακριά από ανθυγιεινές λιγούρες. Ως εκ τούτου, το να έχετε ένα μπολ με φρούτα το πρωί με μια πρέζα μαύρο αλάτι για να βελτιώσετε τη γεύση του είναι σίγουρα ένα ναι. Μπορείτε επίσης να πιείτε ένα ποτήρι γάλα και τοστ για να κάνετε το πρωινό σας πιο χορταστικό.

  • Idlis: Το Idlis ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα πρωινού από τη Νότια Ινδία, καθώς σας κρατά ανάλαφρους και γεμίζει την κοιλιά σας σε χρόνο μηδέν. Ωστόσο, μπορείτε να το καρυκεύσετε προσθέτοντας μερικά τριμμένα καρότα και ψιλοκομμένο τσίλι για να δώσετε στους γευστικούς κάλυκες σας μια επιπλέον απόλαυση. Φτιάχνεται με ρυζάλευρο, αλάτι και νερό. Απλά το αφήνετε στον ατμό για μερικά λεπτά!
  • Poha: Το Poha είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ινδικά πιάτα πρωινού, καθώς είναι ελαφρύ και γεμίζει την κοιλιά σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεπλύνετε ρύζι, να προσθέσετε τον απαραίτητο κουρκουμά και το αλάτι και να το ανακατέψετε καλά. Καβουρδίστε μερικά φιστίκια για να προσθέσετε τραγανά σε αυτά. Στη συνέχεια, τρίψτε τους σιναπόσπορους σε ένα τηγάνι, προσθέστε τα κρεμμύδια, προσθέστε τα φύλλα κάρυ, ψιλοκομμένα πράσινα τσίλι, προσθέστε τα καβουρδισμένα φιστίκια και ανακατέψτε το poha απαλά. Σκεπάζουμε και αχνίζουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέστε χυμό λεμονιού και καλή απόλαυση!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ