Αυτή η διασκεδαστική συνταγή είναι εύκολη να γίνει ακόμα και για τους νέους επίδοξους σεφ, εφόσον μπορούν να την προετοιμάσουν με λίγη βοήθεια από έναν ενήλικα. Για να φτιάξετε αυτό το λαχανικό, αφήστε έξω την παρμεζάνα και προσθέστε απλά και υγιεινά υλικά που θα λατρέψετε.
Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι:
- 1 μέτριο κολοκυθάκι, μήκους περίπου 8 εκατοστών
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Ο τρόπος παρασκευής τους δεν είναι δύσκολος και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι:
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια. Σε κάθε μισό πόντο κατά μήκος των κολοκυθιών, κόβετε τα κολοκυθάκια καθ’ όλο το μήκος τους, αλλά μην τα κόψετε μέχρι κάτω. Θα πρέπει να μοιάζει σαν το κολοκυθάκι να είναι κομμένο σε φέτες αλλά όλες οι φέτες είναι ακόμα ενωμένες στο κάτω μέρος. Έπειτα στεγνώστε απαλά τα κολοκυθάκια με μια χαρτοπετσέτα. Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο αρκετά μεγάλο ώστε να το τυλίξετε εντελώς γύρω του. Περιχύνετε τα κολοκύθια από την κορυφή τους με ελαιόλαδο. Συνεχίζοντας, πασπαλίζουμε με σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού. Τυλίγουμε τα κολοκυθάκια σε αλουμινόχαρτο και τα πιέζουμε κλειστά. Το απλώνουμε σε ένα ταψί. Ψήνετε για 30 έως 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια όταν τα τρυπάτε με ένα πιρούνι. το επόμενο βήμα είναι να τα βγάλετε από το φούρνο και να ανοίξετε το αλουμινόχαρτο. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί τα κολοκυθάκια και αφήστε το αλουμινόχαρτο ανοιχτό. Ξαναβάζουμε τα κολοκυθάκια στο φούρνο για 1 με 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει λίγο. μην ξεχνάτε ότι αυτό το φαγητό σερβίρετε ζεστό, άρα από την ώρα που θα το βγάλετε μην επιτρέψετε να περάσει πολύ ώρα μέχρι να το φάτε.
Είναι ένα υπέροχο και πεντανόστιμο φαγητό που μπορεί πολύ εύκολα να το φτιάξει ο οποιοσδήποτε ακόμα και να δεν έχει καμία σχέση με την κουζίνα.