Είναι σύνηθες για τους ανθρώπους να απολαμβάνουν ένα μπολ με παγωτό, ή ένα κομμάτι σοκολάτα όταν ξεσπούν οι λιγούρες. Τώρα που έρχονται οι Απόκριες, η Τσικνοπέμπτη, η Καθαρά Δευτέρα και το Πάσχα, δείτε μερικά επιδόρπια με λίγες θερμίδες.
Μαύρη σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα θα είναι ο νέος καλύτερος φίλος σας αν είστε chocoholic. Αποφύγετε την κανονική παραλλαγή γιατί έχει περισσότερη ζάχαρη και λίπη. Ωστόσο, να θυμάστε ότι η σοκολάτα δεν δημιουργείται ίση. Μεταξύ των παραλλαγών, η μαύρη σοκολάτα έχει τα περισσότερα αντιοξειδωτικά. Αυτό σημαίνει ότι σας βοηθά να καταπολεμήσετε τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες. Μελέτες δείχνουν ακόμη ότι η μαύρη σοκολάτα μπορεί να αποτρέψει τα ακόλουθα:
- Διαβήτης τύπου 2
- Φθορά των δοντιών
- Καρδιακή ασθένεια
- Κατάθλιψη
Frozen Fruit Yoghurt
Όταν λαχταράτε κάτι κρύο και γλυκό, παρατήστε το πλήρες παγωτό και επιλέξτε πιο υγιεινό παγωμένο γιαούρτι με βάση τα φρούτα. Αυτό είναι ευεργετικό καθώς το γιαούρτι παρέχει άφθονη πρωτεΐνη και ασβέστιο. Βοηθά επίσης το μικροβίωμα του εντέρου σας επειδή είναι πλούσιο σε προβιοτικά. Με αυτό, ανοίγετε το δρόμο για καλύτερη πέψη και απορρόφηση της τροφής.
Βιολογικές βάφλες
Έχετε όρεξη να φάτε πρωινό για βραδινό; Ή ίσως απλά θέλετε πραγματικά ένα γλυκό πρωινό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Μπορείτε να το κάνετε εύκολα φτιάχνοντας βάφλες, ένα κλασικό comfort food. Ωστόσο, σε αντίθεση με την τυπική βάφλα, μπορείτε να φτιάξετε μια πιο υγιεινή εκδοχή βάφλες χρησιμοποιώντας βιολογικό αλεύρι αμυγδάλου. Υπάρχουν πολλά προκατασκευασμένα μείγματα στο παντοπωλείο που μπορείτε εύκολα να μαγειρέψετε.
Cottage Cheese με μέλι και φρούτα
Όταν λαχταράτε cheesecake, αλλά πρέπει να κρατάτε χαμηλά τη ζάχαρη και τις θερμίδες, το τυρί κότατζ είναι η απάντηση. Φυσικά, αυτό το κλασικό από το κατάστημα δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς όταν θέλεις κάτι γλυκό. Αλλά θυμηθείτε, αυτό παρέχει μια εξαιρετική βάση για να φτιάξετε ένα πολύ υγιεινό σνακ με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
Υγιεινή μηλόπιτα
- Μήλα στο φούρνο: Πυρήνα την αγαπημένη σου ποικιλία μήλων. Στη συνέχεια το γεμίζουμε με σταφίδες, κανέλα και μοσχοκάρυδο. Ψήστε ολόκληρο το μήλο στους 350 F για 15 λεπτά.
- Μήλο στο φούρνο μικροκυμάτων: Κόψτε ένα μήλο σε κομμάτια. Το πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη ή γλυκαντικό της επιλογής μας. Προσθέστε κανέλα και μοσχοκάρυδο με μια πλάκα βούτυρο (προαιρετικά). Στη συνέχεια, βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 έως 5 λεπτά.
Μόλις μαλακώσουν τα μήλα, μπορείτε να τα βάλετε με γκρανόλα για να τραγανίσει η κρούστα με τις επιπλέον ίνες και την ψεύτικη πίτα. Μπορείτε επίσης να βάλετε μια τεράστια κούκλα σαντιγί χωρίς ζάχαρη και να φανταστείτε ότι τρώτε μηλόπιτα αλλά mode. Τα μήλα είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο γιατί ένα μέτριο έχει μόνο 52 θερμίδες. Είναι επίσης φορτωμένο σε φυτικές ίνες που λέγεται ότι προωθούν:
- Καλή υγεία του εντέρου με πρεβιοτικά αποτελέσματα
- Μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη και καρδιακές παθήσεις
- Βοηθά στην απώλεια βάρους
- Εξαιρετικό αντιοξειδωτικό για την πρόληψη του καρκίνου