Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα, Δημόσιο, delivery, φαρμακεία, σχολεία – Πού χρειάζονται αλυσίδες – Τι συμβαίνει με τα ΜΜΜ


Σήμερα Πέμπτη (8/2) στην Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές. Για τον λόγο αυτό και για σήμερα υπάρχει ειδικό ωράριο -ρύθμιση για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων λόγω του ψύχους και του χιονιά.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σε ποιους δρόμους της Αττικής είναι υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα στην Αττική και σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται στα βόρεια προάστια της Αττικής, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται με προβλήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στη λεωφόρο Διονύσου, από το γήπεδο του Διόνυσου έως το πάρκο Ανατολής στη Νέα Μάκρη.

Κλειστά τα σχολεία

Αναλυτικά πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) της Αττικής:

Στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε) Ανατολικής Αττικής

Κλειστά στους δήμους: Ωρωπού, Διονύσου, Αχαρνών, Παλλήνης.

Στον δήμο Μαραθώνα: θα είναι όλα κλειστά, καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ανοιχτά στους δήμους: Ραφήνας -Πικερμίου, Παιανίας, Σπάτων – Αρτέμιδος, Λαυρεωτικής, Σαρωνικού, Μαρκοπούλου, Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης.

Στον δήμο Κρωπίας (Ανοιχτά Όλα. Κλειστό μόνο το Ειδικό Σχολείο του δήμου Κρωπίας).

Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών

Κλειστά στους δήμους: Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμορφώσεως, Νέας Ιωνίας, Πεντέλης, Χαλανδρίου.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής ύστερα από εισήγηση και των δήμων πήρε την απόφαση ορισμένα σχολεία του νομού να παραμείνουν κλειστά και σήμερα, Τετάρτη (8/2).

Λόγω του υπερτοπικού τους χαρακτήρα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, κ.α.) σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης.

Η σχετική απόφαση κρίθηκε αναγκαία καθώς οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων δεν προέρχονται μόνο από το δήμο στον όποιο αυτά λειτουργούν, αλλά και από άλλους δήμους στους οποίους συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα λόγω κακοκαιρίας.

2η ανακοίνωση

Δεδομένων των συχνών καιρικών μεταβολών, διευκρινίζεται από την Περιφέρεια Αττικής ότι δύνανται να παραμείνουν ανοιχτά υπερτοπικά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, Ειδικά Σχολεία κ.α.)., στην περίπτωση που θα αποφασίσουν σχετικά προς τούτο οι Διευθυντές των προαναφερόμενων σχολικών μονάδων, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες επικρατούσες καιρικές συνθήκες και ανάγκες που κάθε φορά ισχύουν.

Διευκρινίζεται επίσης ότι μετά από αίτημα του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Δημοτική Κοινότητα (ΔΚ) Πικερμίου. Δεν θα λειτουργήσουν επίσης τα Ειδικά Σχολεία και το ΕΠΑΛ. Τα σχολεία όλων τα βαθμίδων στη ΔΚ Ραφήνας θα λειτουργήσουν κανονικά. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της εξέλιξης της κακοκαιρίας και μετά από σχετικά αιτήματα των δημοτικών αρχών κλειστά θα είναισήμερα Τετάρτη όλα τα σχολεία και στους δήμους Φιλοθέης –Ψυχικού και Μαραθώνα. Οι σχετικές αποφάσεις έρχονται σε συνέχεια της απόφασης που προηγήθηκε το απόγευμα για το σύνολο των σχολείων στην Αττική

Στις 10:00 θα ανοίξουν οι δημόσιες υπηρεσίες

Από τις 10 το πρωί θα λειτουργήσουν και σήμερα Τετάρτη οι δημόσιες υπηρεσίες λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Οι υπάλληλοι θα εργαστούν κανονικά στην έδρα της υπηρεσίας τους. Η απόφαση αφορά ειδικά την περιφέρεια Αττικής και για τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Όπως σημειώνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα πριν από τις 10:00 το πρωί. Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω δεν αφορούν τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Από τις 11:00 ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα σε Β, ΒΑ και ΒΔ Αττική

Από τις 11:00 θα ανοίξουν και σήμερα Τετάρτη τα εμπορικά καταστήματα στη Θήβα και σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, στον δήμο Θηβαίων καθώς και σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε Φυλή, ‘Ανω Λιόσια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση, ‘Αγιο Στέφανο, Κρυονέρι, ‘Ανοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Παιανία, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Πικέρμι τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά αύριο, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, από ώρα 11.00 π.μ., λόγω παγετού.

Από τα παραπάνω καταστήματα εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.

Παράλληλα, απαγορεύεται σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι ώρα 11 π.μ.

Οι πολίτες στις παραπάνω περιοχές καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την ολοκλήρωση του κύματος κακοκαιρίας.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ποια δρομολόγια λεωφορείων θα καθυστερήσουν σήμερα λόγω παγετού

Κανονικά εκτελούνται σήμερα, Τετάρτη, τα δρομολόγια στο συγκοινωνιακό δίκτυο ΟΑΣΑ, ωστόσο κάποια από αυτά θα παρουσιάσουν καθυστερήσεις λόγω των καιρικών φαινομένων και του παγετού.

Ειδικότερα καθυστερήσεις στην έναρξη των δρομολογίων θα σημειωθούν:

Λεωφορειακές Γραμμές

522 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΑΔΑΜΕΣ Α (ΚΥΚΛΙΚΗ)

523 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΑΔΑΜΕΣ Β (ΚΥΚΛΙΚΗ)

524 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΕΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

526 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΚΕΦΑΛΑΡΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

530 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΜΕΛΙΣΣΙΑ – Ν. ΠΕΝΤΕΛΗ

535Α ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

560 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ – ΜΟΡΤΕΡΟ – Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ

861 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΟΙΚ.ΤΙΤΑΝ

861Β ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΜΑΝΔΡΑ – ΒΙΛΙΑ – ΕΡΥΘΡΕΣ

Επιπλέον, για τον ίδιο λόγο, υπάρχουν γραμμές που προσωρινά πραγματοποιούνται τροποποιήσεις στη διαδρομή τους.

Το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται για τη λειτουργία των γραμμών και από τις ανακοινώσεις στην εφαρμογή OASA Telemetics και τις τηλεματικές στάσεις, καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ