Δημιουργήστε ένα εύκολο ισπανικό φαγητό, το οποίο θα σας δώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε. Φτιάξτε ρύζι παέγια με θαλασσινά. Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και γρήγορη, καθώς μπορείτε να αγοράσετε κατεψυγμένα θαλασσινά, να τα ξεπαγώσετε και να τα μαγειρέψετε.
Παέγια με θαλασσινά
Συστατικά συνταγής:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 250 γρ ρύζι παέγια
- 850 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
- πρέζα σαφράν
- 400 g μείγμα θαλασσινών (χρησιμοποιήσαμε ένα σακουλάκι με κατεψυγμένα ανάμεικτα θαλασσινά, ξεπαγωμένα πριν τη χρήση)
- χυμό ½ μικρό λεμόνι
- μικρή χούφτα πλατύφυλλο μαϊντανό, χοντροκομμένο
Μέθοδος παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαλακώνουμε το κρεμμύδι για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το πιπέρι και το σκόρδο, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα, στη συνέχεια ανακατεύουμε το ρύζι παέγια και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας να επικαλυφθεί.
ΒΗΜΑ 2
Ρίχνουμε το ζωμό, προσθέτουμε το σαφράν και αφήνουμε να πάρει βράση. Μαγειρεύουμε, ακάλυπτα, σε μια απαλή φούσκα, για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
ΒΗΜΑ 3
Ανακατεύουμε τα θαλασσινά και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν και να ψηθούν εντελώς. Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ, περιχυμένα με τον μαϊντανό.
Καλή σας απόλαυση!!!