Δείπνο για ερωτευμένους Eύκολες ιδέες για τις 14 Φεβρουαρίου


Εάν σχεδιάζετε ένα ραντεβού στο σπίτι, υπάρχουν ιδέες για ρομαντικό δείπνο που θα κάνουν την εμπειρία ακόμα καλύτερη! Το ραντεβού πρέπει να είναι ξεχωριστό, επομένως είναι διασκεδαστικό να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας και να δοκιμάσετε μερικά νέα πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε μαζί ως ζευγάρι ή μόνοι σας για να τον/την εντυπωσιάσετε. Από φιλέτο μινιόν μέχρι μια εύκολη συνταγή για μαγειρεμένα καβούρια και γαρίδες, αυτές οι συνταγές για δείπνο θα ξεκινήσουν τη νύχτα με μια ρομαντική νότα! Ένα τέτοιο φαγητό είναι το Piccata κοτόπουλο.

Το piccata κοτόπουλου μπορεί να ακούγεται σαν ένα υπερβολικό πιάτο, αλλά πραγματικά δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να το έχετε στο τραπέζι σε μόλις 30 λεπτά. τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 1 στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, χωρισμένο στα δύο
  • Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 70 γρ αλεύρι απλό
  • 1 πολύ μεγάλο αυγό
  • 1/2 κ.γ. νερό
  • 75 γρ καρυκευμένη ξερή ψίχα ψωμιού
  • Καλό ελαιόλαδο
  • 35g ανάλατο βούτυρο, θερμοκρασίας δωματίου, χωρισμένο σε τρία μέρη
  • 80 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, δεσμευμένα τα μισά λεμόνι
  • 125 ml λευκό ξηρό κρασί
  • Λεμόνι σε φέτες, για το σερβίρισμα
  • Ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού, για το σερβίρισμα

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C και στρώστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τοποθετήστε κάθε στήθος κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας ή μεμβράνης και τρίψτε σε πάχος 1/2 cm. Πασπαλίζουμε και τις δύο πλευρές με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι, 1/2 κ.γ αλάτι και 1/4 κ.γ. Σε ένα δεύτερο πιάτο χτυπάμε το αυγό και 1/2 κ.γ. νερό μαζί. Σε ένα τρίτο πιάτο τοποθετούμε την ψίχα ψωμιού. Βουτήξτε κάθε στήθος κοτόπουλου πρώτα στο αλεύρι, τινάξτε την περίσσεια και μετά βουτήξτε στα μείγματα αυγών και ψίχουλα ψωμιού. Έπειτα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου και μαγειρέψτε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετήστε τα στο ταψί και αφήστε τα να ψηθούν για 5 με 10 λεπτά όσο φτιάχνετε τη σάλτσα.
Για τη σάλτσα, σκουπίστε το τηγάνι με μια στεγνή πετσέτα κουζίνας. Σε μέτρια φωτιά, λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού, το κρασί, το κρατημένο μισό λεμόνι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθεί στο μισό, περίπου 2 λεπτά. Σβήνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα 25 γραμμάρια βούτυρο και ανακατεύουμε να ενωθούν. Πετάξτε το μισό λεμόνι και σερβίρετε ένα στήθος κοτόπουλου σε κάθε πιάτο. Ρίχνετε με κουτάλι τη σάλτσα και σερβίρετε με μια φέτα λεμόνι, πασπαλίζοντας φρέσκο ​​μαϊντανό.

Μην ξεχνάτε ότι χρησιμοποιώντας λεπτές κοτολέτες κοτόπουλου θα εξασφαλίσετε ότι θα ψηθεί γρήγορα και η σάλτσα είναι ένα ονειρικό μείγμα από λευκό κρασί, κάπαρη και χυμό λεμονιού. Οι φρέσκες γεύσεις θα συνδυαστούν τέλεια με μερικές ψητές πατάτες ή μια απλή σαλάτα. Μπορεί να θέλετε να προσθέσετε λίγο ψωμί στο τραπέζι για να απολαύσετε όλη την απίστευτη σάλτσα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ