Θεσσαλονίκη: Τρισάγιο και πορεία για τον έναν χρόνο από την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού


Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα, Τετάρτη 1/2, από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν εκείνη η μαύρη 1η Φεβρουάριου, όταν ο 19χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, υποκύπτοντας στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε με αιχμηρά αντικείμενα, ξύλα και λοστούς, επειδή υποστήριζε μία ομάδα.

Τρισάγιο και πορεία για τον Άλκη

Ο Α.Σ. Άρης έχει προγραμματίσει τρισάγιο στη μνήμη του στις 11:00 το πρωί. Στην οδό όπου βρήκε τραγικό θάνατο και πλέον φέρει το όνομά του, Άλκης Καμπανός.

Για σήμερα, ο Α.Σ. Άρης, έχει προγραμματίσει τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού στις 11:00 το πρωί, στην οδό που φέρει το όνομά του και στο σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο. Το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου έχει γεμίσει λουλούδια και κεριά, ενώ η οδός Γαζή, όπου έγινε το μοιραίο συμβάν θα μετονομαστεί σε οδό Άλκη Καμπανού.

Το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σιωπηρή πορεία μνήμης, από το σημείο της δολοφονίας έως τον Λευκό Πύργο. Την ερχόμενη Δευτέρα, 6/2, συνεδριάζει εκ νέου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο εκδικάζει την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, για την οποία κατηγορούνται 12 νεαρά αγόρια.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου συνεδριάζει εκ νέου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο εκδικάζει την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, για την οποία κατηγορούνται 12 άτομα.

Άλκης Καμπανός: Το συγκλονιστικό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας

Έναν χρόνο μετά την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού από χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη, μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς έστειλαν ηχηρά μηνύματα κατά της οπαδικής βίας.

Ήταν το πρωί της Τρίτης που μαθητές φόρεσαν τις φανέλες των αγαπημένων τους ομάδων και έδειξαν ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Συνέχισαν όλοι μαζί να παίζουν στο προαύλιο του σχολείου. Δεν υπήρχε τίποτα να τους χωρίσει. Καμία ομάδα. Καμία φανέλα.

Οι φανέλες και τα κασκόλ του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ηρακλή και άλλων ομάδων μπήκαν μπροστά από το συγκλονιστικό γκράφιτι. Ένα γκράφιτι στο οποίο ο Άλκης Καμπανός απεικονίζεται να προστατεύει τα παιδιά που φοράνε φανέλες με διαφορετικά χρώματα. Μάλιστα ετοίμασαν κι ένα συγκινητικό τραγούδι στο οποίο φώναξαν μεταξύ άλλων «είμαστε όλοι φίλοι».

Ο δημιουργός του γκράφιτι, «Sam84», δήλωσε ότι αυτή η δημιουργία είναι για τον Άλκη. Θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όλοι μπορούμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά, ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζουμε.

«Θεωρούμε ότι θα ήταν όνειρο του Άλκη να μπορεί να συμβεί αυτό. Σχεδιάστηκε να βλέπει από ψηλά για να χαζεύει αυτόν τον ιδανικό κόσμο».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ