Eυερέθιστο έντερο: Συνταγή με ψημένη γλυκοπατάτα και επικάλυψη καρυδιού


Όλα είναι θέμα ποσότητας αναφορικά με το ευερέθιστο έντερο! Επιλογές έχετε και μάλιστα πολλές όπως οι γλυκοπατάτες στις σωστές ποσότητες βοηθώντας να αισθάνεστε λιγότερο περιορισμένοι από τις επιλογές γευμάτων χωρίς να προκαλείτε ανεπιθύμητη γαστρεντερική δυσφορία. Οι γλυκοπατάτες είναι ανεκτές από τα περισσότερα άτομα που πάσχουν από αυτό το σύνδρομο με ½ φλιτζάνι ανά γεύμα. Αυτή η συνταγή έχει 1/8 σκελίδες σκόρδο ανά μερίδα, αλλά μπορείτε να την αντικαταστήσετε με το αγαπημένο σας μπαχαρικό ή βότανο.

Η διαχείριση του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου είναι αρκετά δύσκολη χωρίς να χρειάζεται επίσης να θυσιάσετε τα αγαπημένα σας φαγητά. Απολαύστε, λοιπόν, αυτή την συνταγή με τον αγαπημένο σας συνδυασμό άπαχης πρωτεΐνης και λαχανικών για να δημιουργήσετε μια ακαταμάχητη ισορροπία θρεπτικών γεύσεων. Με την παρακάτω συνταγή, θα έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε 4 μερίδες φαγητού με χρόνο προετοιμασίας τα 10 λεπτά και χρόνο μαγειρέματος τα 75 λεπτά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδo
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​τζίντζερ
  • ½ σκελίδα σκόρδο (αν είναι ανεκτή)
  • ¼ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι για γεύση
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα

Υλικά για το γαρνίρισμα:

  • 1/3 φλιτζάνι καρύδια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 5 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
  • 5 κλωναράκια θυμάρι (ή ½ κουταλάκι αποξηραμένο)
  • Αλάτι για γεύση

Οδηγίες παρασκευής και μαγειρέματος: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε πάνω κάτω αντιστάσεις. Σε ένα ταψί, ψήστε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν—περίπου μία ώρα. Αφαιρέστε το δέρμα από τις πατάτες και βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ. Πολτοποιούμε με το ελαιόλαδο, τον κιμά, το τζίντζερ, το ψιλοκομμένο σκόρδο, ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, προσθέστε τα καρύδια χοντροκομμένα, το σιρόπι σφενδάμου, το ελαιόλαδο, το φασκόμηλο, το θυμάρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Σε ένα ταψί μοιράζετε ομοιόμορφα το μείγμα της πατάτας και προσθέτετε την επικάλυψη καρυδιού.
Ψήστε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να φρυγανιστούν οι ξηροί καρποί.

Απολαύστε ένα υπέροχο γεύμα χωρίς τύψεις και χωρίς άγχος ότι θα είναι καταστροφικό για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ