Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα φανταστικό σοκολατένιο γλυκό με καρύδια και πορτοκάλι που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Γίνεται εύκολα μέσα σε 30 λεπτά και θα το λατρέψετε.
της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Υλικά για το σοκολατένιο γλυκό
- 600 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 600 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 1 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης
- 2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 1 φλ. ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι (φλούδες)
- 2 κ.σ. σιρόπι από το γλυκό πορτοκάλι
- 1 φλ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
Παρασκευή του σοκολατένιου γλυκού
- Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε μπολ, ψιλοκομμένη.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις είναι έτοιμη να φουσκώσει την αδειάζουμε επάνω στη σοκολάτα.
- Περιμένουμε 1΄ και μετά ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, το σιρόπι και το λικέρ και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε καλά το γλυκό κουταλιού (φλούδες) σε απορροφητικό χαρτί και το ψιλοκόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
- Στρώνουμε μεμβράνη σε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
- Αδειάζουμε το 1/3 της λιωμένης σοκολάτας και καλύπτουμε με μία σειρά μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο.
- Το βάζουμε στην κατάψυξη για 5΄ να σταθεροποιηθεί ελαφρά.
- Αδειάζουμε τη μισή από την κρέμα σοκολάτας που έχουμε και τοποθετούμε επάνω το γλυκό κουταλιού.
- Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα.
- Αφήνουμε ακόμα για 5΄ στην κατάψυξη.
- Τέλος, αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και σκεπάζουμε με 1 στρώση μπισκότα.
Για το σερβίρισμα
Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει καλά για 1μιση; ώρα στο ψυγείο.
Το βγάζουμε 10΄ πριν σερβίρουμε σε πιατέλα.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
argiro.gr