Απορείτε τι μπορείτε να φτιάξετε για μεσημεριανό; Μπορείτε να μαγειρέψετε κάτι θρεπτικό και γεμάτο πρωτεΐνη.
Ένα από αυτά τα φαγητά είναι ζυμαρικά με κουνουπίδι και μπέικον. Αποτελεί ένα πιάτο νόστιμο και γευστικό.
Μακαρόνια με κουνουπίδι και μπέικον
Συστατικά συνταγής:
- 200 γρ μπέικον με ραβδώσεις
- 300 γρ αποξηραμένα ζυμαρικά
- 1 κουνουπίδι, κομμένο σε μεγάλα μπουκετάκια
- 25 γρ βούτυρο
- 25 γρ αλεύρι απλό
- 300 ml γάλα
- 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
- 140 γρ τσένταρ, τριμμένο
- 1 μαλακό ρολό ολικής αλέσεως, χτυπημένο μέχρι τριμμένη φρυγανιά
- σαλάτα, για σερβίρισμα, (προαιρετικά)
Μέθοδος παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε τη σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία και αφήνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με αλατισμένο νερό να βράσει. Ψήνουμε στο γκριλ τις φέτες μπέικον για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές, στη συνέχεια τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
ΒΗΜΑ 2
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε το κουνουπίδι στο τηγάνι με τα ζυμαρικά για τα τελευταία 8 λεπτά, ώστε να είναι απλά τρυφερό, στη συνέχεια στραγγίζουμε το, κρατώντας 2 κουταλιές της σούπας από το νερό μαγειρέματος.
ΒΗΜΑ 3
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας καλά μεταξύ κάθε προσθήκης. Αφήνουμε να σιγοβράσει και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη μουστάρδα και το μισό τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει λεία η σάλτσα.
ΒΗΜΑ 4
Ρίχνουμε ξανά τα ζυμαρικά και το κουνουπίδι στο τηγάνι μαζί με το κρατημένο νερό μαγειρέματος. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα τυριού και το μπέικον και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί. Ανακατεύουμε μαζί την τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο τυρί και μετά πασπαλίζουμε πάνω από τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά κάτω από τη σχάρα μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με σαλάτα, αν θέλουμε.