Τα νόστιμα brownies με γευστικό τυρί κρέμα που βλέπετε στην φωτογραφία έχουν την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Έχουν πλούσια σοκολατένια γεύση και νόστιμη κρέμα τυριού. Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και μπορεί να συνοδεύσει έναν καφέ ή τσάι.
Τα υλικά για τα brownies
- 250 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες (κάψουλες με σκόνη)
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1½ φλ. ζάχαρη
- 3/4 φλ. κακαο άγλυκο
- 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
Brownies: Τα υλικά για το μείγμα τυριού300 τυρί κρέμα
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
Brownies: Τρόπος παρασκευής
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Το βούτυρο να είναι λιωμένο και χλιαρό.
- Το αλεύρι και το κακάο πρέπει να είναι κοσκινισμένα.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τις βανίλιες.
- Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσουν τα αυγά.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, το λιωμένο κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και αναδιπλώνουμε με σπάτουλα.
- Τέλος προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψί 24×24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Σε ένα καθαρό μπολ, ρίχνουμε το αυγό, τη βανίλια και το τυρί κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με μία κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί.
- Ρίχνουμε σε μία στρώση το μείγμα τυριού πάνω από τα brownies.
- Mε ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι το διανέμουμε απαλά παντού κάνοντας βαθιές ραβδώσεις ώστε να μπλέξουμε το πάνω μείγμα τυριού με το κάτω μείγμα των brownies.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC στο αέρα στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέντρο του.
- Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένο να σταθεί, σκεπασμένο με μία καθαρή πετσέτα.
- Αφού κρυώσει τελείως, το ξεφορμάρουμε με προσοχή (γιατί η καρδιά του είναι υγρή) και το κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς ή σαν μικρό παστάκι.
- Πασπαλίζουμε με κακάο.
Χρήσιμα tips
- Αν θέλετε στρώστε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ώστε να ξεφορμάρετε εύκολα τα brownies αφού κρυώσουν ελαφρά.
- Τα brownies για να βγουν ζουμερά και λαχταριστά δεν πρέπει να τα παραψήσετε. Αλλιώς θα στεγνώσουν θα ξεραθούν και θα τρίβονται.
- Όταν φτιάχνετε brownies μην ανακατεύετε πολύ ώρα το μείγμα από την ώρα που θα μπει το αλεύρι.
- Αν ανακατεύετε πολύ ώρα το αλεύρι στο μείγμα, θα βγουν σφιχτά και μαστιχωτά και όχι αφράτα και ζουμερά.
- Η γεύση σε αυτή την συνταγή είναι φανταστική.
- Μοιάζει με τσιζκέικ σοκολάτα και brownies μαζί.
- Μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν τελείως και θα ξεραθούν.
- Μετά τα 30 λεπτά ψησίματος είναι έτοιμα.
- Η επιφάνεια έχει σταθεροποιηθεί και μέσα παραμένουν ζουμερά και αφράτα.
- Το εσωτερικό τους θα έχει υγρασία.
- Για αυτό θα τα αφήσετε να σταθούν και να σταθεροποιηθούν για 10 με 15 λεπτά αφού ψηθούν.
- Μετά κόβετε και σερβίρετε.