Aν μείνεις από μπαταρία στο αυτοκίνητό σου, πρέπει να λειτουργήσεις πολύ ψύχραιμα προκειμένου να κάνεις τις απαιτούμενες ενέργειες για να πάρει το όχημά σου μπροστά.
Μπορείς να ξεκινήσεις παραδοσιακά με σπρώξιμο, που είναι ανέξοδος αλλά κουραστικός. Πρέπει να έχεις 1-2 άτομα για να σε βοηθήσουν αφού εσύ θα πρέπει να βρίσκεσαι στο τιμόνι. Όσο γίνεται η φιλότιμη προσπάθεια, βάλε δευτέρα και πάτα τέρμα τον συμπλέκτη. Δώσε εντολή να ξεκινήσει το σπρώξιμο και αφού το όχημα αποκτήσει μια μικρή ταχύτητα, άσε τον συμπλέκτη, πάτα γκάζι και ταυτόχρονα γύρνα το κλειδί στη μίζα για να πάρει μπρος. Αν είσαι από τους τυχερούς, θα δεις το αμάξι σου να παίρνει μπρος. Αλλιώς, χρειάζεται να επαναλάβεις τη διαδικασία και καλή επιτυχία!
Επόμενη κίνηση αν δεις ότι η πρώτη δεν πιάνει, είναι να βρεις κάποιο άλλο αυτοκίνητο, το οποίο θα σου δώσει ρεύμα. Αυτή η μέθοδος χρειάζεται να γίνει με ασφάλεια άρα πρέπει να γίνει σωστά. Βεβαιωθείτε ότι εσείς ή ο άλλος οδηγός διαθέτει τα ειδικά καλώδια εκκίνησης μπαταρίας. Τα καλώδια αυτά έχουν συνήθως μαύρο και κόκκινο χρώμα.
Πρώτα πρέπει να φέρετε τα δυο οχήματα κοντά χωρίς όμως να ακουμπάει το ένα το άλλο. Σβήστε και τις δύο μηχανές και συνδέστε τις άκρες του κόκκινου καλωδίου στους θετικούς πόλους των μπαταριών του καθενός, τη μία άκρη του μαύρου στον αρνητικό πόλο του «φορτισμένου» αυτοκινήτου και την άλλη άκρη του μαύρου, στη μηχανή ή άλλο μέρος του αυτοκινήτου που να μην είναι βαμμένο. Βάλε μπρος το όχημα με τη φορτισμένη μπαταρία και μετά από λίγα δευτερόλεπτα κάνε το ίδιο και με το ακινητοποιημένο όχημα.
Αφού ξεκινήσει η μηχανή του πρώην ακινητοποιημένου, μπορείς να αποσυνδέσεις τα καλώδια φόρτισης. Είναι σημαντικό αν έχεις φτάσει μέχρι εκεί, να κρατήσεις τη μηχανή αναμμένη για τουλάχιστον 10 λεπτά ώστε να προλάβει να φορτίσει η μπαταρία καλά. Οδήγησε για 30-40 λεπτά για να γεμίσει η μπαταρία σας πλήρως για να είσαι σίγουρος.
Αν δεν κατάφερες να βρεις ανθρώπους να σε βοηθήσουν, κάλεσε την οδική βοήθεια. Το συμβόλαιο της ασφάλισής σου λογικά έχει κάλυψη οδικής βοήθειας (αν έχεις προνοήσει). Κάλεσέ την ή αν δεν βρίσκεις εύκολα τον αριθμό, επικοινώνησε με τον ασφαλιστή σου για να σου δώσει το τηλέφωνο.
Το μόνο που πρέπει να αποφύγεις σε κάθε περίπτωση, είναι ο πανικός καθώς μία από όλες τις παραπάνω λύσεις σίγουρα θα πιάσει αν κινηθείς με ψυχραιμία.