Αν ψάχνετε το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας, τότε τα γρήγορα cinnamon rolls είναι η ιδανική συνταγή για να πειραματιστείτε στην κουζίνα. Γίνονται ιδιαίτερα εύκολα, είναι αφράτα, γευστικά και το κυριότερο θέλουν μόνο 4 υλικά και λίγο χρόνο από τη ζωή σας. Τη συνταγή υπογράφει ο Άκης Πετρετζίκης. (Πώς θα φτιάξετε νόστιμες κρέπες με μαρμελάδα)
Τα υλικά για τα cinnamon rolls
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.σ. γεμάτη κανέλα, σε σκόνη
- 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
Πώς θα παρασκευάσετε τα cinnamon rolls
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας με τη μεγάλη πλευρά να είναι μπροστά μας και τη μεμβράνη του να ακουμπάει στον πάγκο.
- Ανοίγουμε καλά με έναν πλάστη ώστε να το ισιώσουμε και να μην είναι εύκολο να σπάσει.
- Μεταφέρουμε τη μισή γέμιση στο μισό μέρος από τη σφολιάτα κατά μήκος, και καλύπτουμε με την άλλη μισή.
- Πατάμε ελάχιστα με τον πλάστη ώστε να κολλήσουν οι σφολιάτες μεταξύ τους.
- Κόβουμε 16 κάθετες ίσες λωρίδες.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
- Τυλίγουμε τις λωρίδες σφολιάτας σε ρολάκια, βάζοντας την άκρη προς τα κάτω για να μην ανοίξουν, και πατάμε με τα χέρια μας το κάθε ρολάκι.
- Τοποθετούμε 8 ρολάκια σε κάθε ταψί, αφήνοντας μεταξύ τους αρκετό κενό. Θα ψήσουμε τα ρολάκια σε 4 δόσεις, 8 σε κάθε ταψί ώστε να έχουμε συνολικά 32 ρολάκια.
- Μεταφέρουμε το ταψί στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τα ρολάκια.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 3 ταψιά.
- Πασπαλίζουμε προαιρετικά με royal icing και σερβίρουμε.