Cinnamon rolls στο άψε -σβήσε με μόλις 4 υλικά


Αν ψάχνετε το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας, τότε τα γρήγορα cinnamon rolls είναι η ιδανική συνταγή για να πειραματιστείτε στην κουζίνα. Γίνονται ιδιαίτερα εύκολα, είναι αφράτα, γευστικά και το κυριότερο θέλουν μόνο 4 υλικά και λίγο χρόνο από τη ζωή σας. Τη συνταγή υπογράφει ο Άκης Πετρετζίκης. (Πώς θα φτιάξετε νόστιμες κρέπες με μαρμελάδα)

Τα υλικά για τα cinnamon rolls

  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. γεμάτη κανέλα, σε σκόνη
  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας

Πώς θα παρασκευάσετε τα cinnamon rolls

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας με τη μεγάλη πλευρά να είναι μπροστά μας και τη μεμβράνη του να ακουμπάει στον πάγκο.
  • Ανοίγουμε καλά με έναν πλάστη ώστε να το ισιώσουμε και να μην είναι εύκολο να σπάσει.
  • Μεταφέρουμε τη μισή γέμιση στο μισό μέρος από τη σφολιάτα κατά μήκος, και καλύπτουμε με την άλλη μισή.
  • Πατάμε ελάχιστα με τον πλάστη ώστε να κολλήσουν οι σφολιάτες μεταξύ τους.
  • Κόβουμε 16 κάθετες ίσες λωρίδες.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
  • Τυλίγουμε τις λωρίδες σφολιάτας σε ρολάκια, βάζοντας την άκρη προς τα κάτω για να μην ανοίξουν, και πατάμε με τα χέρια μας το κάθε ρολάκι.
  • Τοποθετούμε 8 ρολάκια σε κάθε ταψί, αφήνοντας μεταξύ τους αρκετό κενό. Θα ψήσουμε τα ρολάκια σε 4 δόσεις, 8 σε κάθε ταψί ώστε να έχουμε συνολικά 32 ρολάκια.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τα ρολάκια.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 3 ταψιά.
  • Πασπαλίζουμε προαιρετικά με royal icing και σερβίρουμε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ