Νέα αναβολή στην εκδίκαση της δολοφονίας του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, στη Σητεία


Αναβλήθηκε, για ακόμη μία φορά σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η εκδίκαση της υπόθεσης, σε δεύτερο βαθμό, για τη δολοφονία του καρδιολόγου, Χριστόδουλου Καλαντζάκη, στη Σητεία.

Επρόκειτο για τη φονική ενέδρα που του είχε στήσει ο πρώην αστυνομικός, φίλος της συζύγου του άτυχου γιατρού, τον Οκτώβριο του 2017 στα Πιλαλήματα Σητείας.

Σήμερα, (18/1) η δίκη αναβλήθηκε εκ νέου, μετά από αίτημα ενός εκ των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας (πολιτική αγωγή).

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 14 Ιουνίου 2023 λόγω κωλύματος της συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, στο ειδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης ήταν να καθίσει η 42χρονη χήρα του γιατρού και ο 41χρονος πρώην εραστής της προκειμένου να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο είχαν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ποινές ισόβιας κάθειρξης, ο μεν 38χρονος αστυνομικός για ανθρωποκτονία και η δε σύζυγος του γιατρού για ηθική αυτουργία χωρίς ελαφρυντικά.

Χριστόδουλος Καλαντζάκης: Το χρονικό της δολοφονίας

Τον Οκτώβριο του 2017, ο 62χρονος καρδιολόγος Χριστόδουλος Καλαντζάκης “εκτελείται” εν ψυχρώ από έναν 41χρονο πρώην αστυνομικό βουλγαρικής καταγωγής. Πρόκειται για τον πρώην εραστή της 42χρονης συζύγου τού καρδιολόγου. Το άγριο φονικό σημειώθηκε στα Πιλαλήματα Σητείας, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας.

Ο δράστης πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο εναντίον του καρδιολόγου. Η πρώτη βολή τον πέτυχε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια, και αφού το αυτοκίνητο του γιατρού είχε εκτραπεί από την πορεία του και βγήκε εκτός δρόμου, ο 41χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο ακόμη φορές τον 62χρονο, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε από το ΙΧ φωνάζοντας βοήθεια με τον δράστη να τον πυροβολεί τέσσερις – τουλάχιστον – φορές.

Η μία σφαίρα βρήκε τον γιατρό στο κεφάλι ενώ οι υπόλοιπες τρεις στην πλάτη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ