Αν δεν έχετε χρόνο για μαγείρεμα, εδώ θα βρείτε δύο γρήγορες και εύκολες συνταγές που ετοιμάζονται σε λιγότερο από 30 λεπτά. Μπορείτε να φτιάξετε μία πεντανόστιμη σαλάτα με κουσκούς ή μία σούπα με κριθαράκι.
Σαλάτα με κουσκούς
Συστατικά συνταγής:
- 100 γρ κουσκούς
- 200 ml ζεστός ζωμός λαχανικών με χαμηλό αλάτι (από κύβο είναι μια χαρά)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- ½ αγγούρι
- 50 γρ τυρί φέτα σε κύβους
- 2 κουταλιές της σούπας πέστο
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Μέθοδος Παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Ρίξτε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύστε το ζωμό. Σκεπάστε και αφήστε το για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να απορροφηθεί όλος ο ζωμός. Εν τω μεταξύ, κόψτε σε φέτες τα κρεμμύδια και την πιπεριά και ψιλοκόψτε το αγγούρι. Προσθέστε τα στο κουσκούς, περάστε το πέστο, θρυμματίστε με τη φέτα και στη συνέχεια πασπαλίστε πάνω από το κουκουνάρι για να σερβίρετε.
Κριθαράκι σε 10 λεπτά
Συστατικά συνταγής:
- 1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών
- 400 γρ ντομάτα σε κονσέρβας ψιλοκομμένη
- 100 γρ μακαρόνια λεπτά, σπασμένα σε μικρά μήκη
- 350 γρ κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
- 4 κουταλιές της σούπας πέστο
- ψιλόβροχο ελαιόλαδο
- χοντροτριμμένο χορτοφαγικό τυρί παρμεζάνας, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Βράστε το ζωμό με τις ντομάτες, προσθέστε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε για 6 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Λίγα λεπτά πριν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να βράσουν ξανά. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να ψηθούν όλα.
ΒΗΜΑ 2
Σερβίρετε σε μπολ περιχυμένα με πέστο και λάδι, πασπαλισμένα με παρμεζάνα.
Καλή σας απόλαυση!!!