Πώς να φτιάξετε μια πεντανόστιμη καρυδόπιτα σφενδάμου


Παρόμοια με την πίτα με πεκάν, αυτή η συνταγή για πίτα σφενδάμου με καρύδια είναι γεμάτη με φρέσκα, ψιλοκομμένα καρύδια φωλιασμένα σε βάση κρέμας και ζαχαρούχα με σιρόπι σφενδάμου.

Όπως η πίτα με πεκάν, αλλά με καρύδια και σφένδαμο

Στην πιο απλή του μορφή, είναι απλώς μια πίτα με πεκάν με την οποία αντικαθιστάτε τα πεκάν με καρύδια. Αλλά τα καρύδια μπορεί να είναι λίγο πιο πικρά από τα πεκάν, οπότε για τη συγκεκριμένη εκδοχή, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω ένα σκούρο σιρόπι σφενδάμου αντί για το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο σιρόπι καλαμποκιού. Η γλυκιά γεύση σφενδάμου βοηθά να εξισορροπηθεί οποιαδήποτε πικρή άκρη μπορεί να έχουν τα καρύδια. Όπως η πίτα μας με πεκάν , αυτή η καρυδόπιτα δεν είναι υπερβολικά γλυκιά. 

Συστατικά

  • (9 ιντσών) κέλυφος πίτας , παγωμένο για τουλάχιστον 30 λεπτά
  • φλιτζάνια καρύδια χοντροκομμένα
  • μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • φλιτζάνι  σιρόπι σφενδάμου (σκούρο στιβαρό)
  • κουταλιά της σούπας σκούρο ρούμι , προαιρετικά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο

Μέθοδος

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.

Φτιάξτε τη βάση αυγού και σιρόπι σφενδάμου:

  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα χτυπημένα αυγά, το σιρόπι σφενδάμου, το ρούμι (αν χρησιμοποιείτε), το εκχύλισμα βανίλιας και το λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με αλεύρι, αλάτι, κανέλα και μοσχοκάρυδο. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνετε τη βάση πάνω από τα καρύδια στο κέλυφος της πίτας:
  • Απλώστε τα ψιλοκομμένα καρύδια στον πάτο ενός έτοιμου κελύφους πίτας. Περιχύνετε τα καρύδια με το μείγμα με το σιρόπι σφενδάμου.

Ψήσιμο:

  • Τοποθετείστε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα. Τοποθετήστε ένα φύλλο μπισκότου στη σχάρα από κάτω για να πιάσουν τυχόν σταλαγματιές από την κόρα της πίτας.
  • Ψήνετε για 40 με 45 λεπτά. Μετά από περίπου 20 λεπτά (περίπου στα μισά του ψησίματος), μπορεί να θέλετε να τεντώσετε τις άκρες της κρούστας της πίτας με αλουμινόχαρτο ή να χρησιμοποιήσετε ένα προστατευτικό πίτας, για να μην καούν οι άκρες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ