Ξυπνήστε με ένα νόστιμο, θρεπτικό πρωινό είτε είναι αυγά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, αβοκάντο με τοστ, χυλό ή ένα υγιεινό smoothie για να σας τροφοδοτήσει όλο το πρωί.
Υγιεινό μπολ με χυλό
Συστατικά
- 100 γρ κατεψυγμένα σμέουρα
- 1 πορτοκάλι , ½ κομμένο σε φέτες και ½ χυμό
- 150 γρ κουάκερ βρώμη
- 100 ml γάλα
- ½ μπανάνα , κομμένη σε φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου
- 1 κουταλιά της σούπας goji berries
- 1 κουταλιά της σούπας σπόροι chia
Μέθοδος
- ΒΗΜΑ 1
Ρίξτε τα μισά σμέουρα και όλο το χυμό πορτοκαλιού σε ένα τηγάνι. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα σμέουρα, περίπου 5 λεπτά.
- ΒΗΜΑ 2
Εν τω μεταξύ ανακατέψτε τη βρώμη, το γάλα και τα 450 ml νερό σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα. Συμπληρώστε με την κομπόστα βατόμουρου, τα υπόλοιπα βατόμουρα, τις φέτες πορτοκαλιού, την μπανάνα, το βούτυρο αμυγδάλου, τα γκότζι μπέρι και τους σπόρους chia.
Περιτυλίγματα αυγών
Συστατικά
- Συσκευασία 500g μανιτάρια κλειστή κούπα
- 4 κουταλιές της σούπας κραμβέλαιο , συν 2 σταγόνες
- 320 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 8 ντοματίνια κομμένα σε φέτες
- 2 γενναιόδωρες χούφτες μαϊντανός , ψιλοκομμένος
- 8 κουταλιές της σούπας κουάκερ βρώμη (40 γρ.)
- 10 αυγά
- 4 κουταλάκια του γλυκού αγγλική μουστάρδα σε σκόνη φτιαγμένη με νερό
-
Μέθοδος
- ΒΗΜΑ 1
Κόψτε σε χοντρές φέτες τη μισή συσκευασία των μανιταριών. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας κραμβέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε για λίγο και στη συνέχεια τηγανίστε με το καπάκι στο τηγάνι για 6-8 λεπτά. Ανακατέψτε τις μισές ντομάτες και στη συνέχεια μαγειρέψτε 1-2 λεπτά ακόμα με το καπάκι μέχρι να μαλακώσουν.
- ΒΗΜΑ 2
Χτυπήστε πολύ καλά τα αυγά με τον μαϊντανό και τη βρώμη. Ζεστάνετε μια σταγόνα λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Ρίξτε το ¼ από το μείγμα των αυγών και τηγανίζουμε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει σχεδόν, αναποδογυρίζουμε σαν να φτιάχνουμε τηγανίτα. Βγάλτε από το τηγάνι, αλείφουμε με το ένα τέταρτο της μουστάρδας, ρίχνουμε ένα ¼ κουταλιού από τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε σε ρολό. Τώρα φτιάξτε ένα δεύτερο τυλίγοντας χρησιμοποιώντας άλλο ¼ του μείγματος των αυγών και της γέμισης.
- ΒΗΜΑ 1