Γευστική σούπα μινεστρόνε με μανέστρα και λαχανικά


Η κλασική αυτή ιταλική συνταγή για σούπα γίνεται πάντα με λαχανικά και με την προσθήκη κάποιου ζυμαρικού, όπως το κριθαράκι που της πάει πολύ.

Τα υλικά για τη σούπα μινεστρόνε

  • 150γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 κολοκυθάκια μέτρια, σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλινο χοντρό, σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 πατάτες μέτριες καθαρισμένες, σε πολύ μικρούς κύβους
  • 1½ φλιτζάνι ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή κρεάτων
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ή βασιλικό (προαιρετικά), ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία για την παρασκευή της σούπας μινεστρόνε

  • Σοτάρετε στο λάδι όλα τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε την ντομάτα.
  • Ρίχνετε τότε το ζωμό και σιγοβράζετε τα λαχανικά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  • Προσθέτετε το κριθαράκι, το μαϊντανό, το δυόσμο ή το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
  • Βράζετε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει το ζυμαρικό. Αφήνετε τη σούπα να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε σε πιάτα. Πασπαλίζετε το κάθε πιάτο με λίγο τριμμένο τυρί.

olivemagazine.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ