Αν σας αρέσουν τα ιδιαίτερα μπισκότα τα συγκεκριμένα με μαρσμέλοου, μαρμελάδα και επικάλυψη σοκολάτας υπόσχονται να αφήσουν μια ιδιαίτερη γεύση στον ουρανίσκο σας. Θα μπορούσατε να τα φτιάξετε μια βροχερή ή κρύα μέρα μαζί με τα παιδάκια σας και να το απολαύσετε μαζί, στη συνέχεια.
Υλικά: Για 8 μπισκότα με μαρσμέλοου
- 175 γρ. (1 + 1/3 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις + έξτρα για πασπάλισμα
- 50 γρ. (1/3 κούπας) άχνη ζάχαρη
- 125 γρ. βούτυρο αγελάδας, κρύο, κομμένο σε κυβάκια
Για την γέμιση των μπισκότων με μαρσμέλοου
- 1 ασπράδι αυγού
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 1/2 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
- 75 γρ. μαρμελάδα σμέουρο (φραμπουάζ)
Για την επικάλυψη των μπισκότων με μαρσμέλοου
- 175 γρ. κουβερτούρα μαύρη, ψιλοκομμένη
- 175 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
Διαδικασία παρασκευής των μπισκότων με μαρσμέλοου
- Για τα μπισκότα γεμιστά με μαρσμέλοου, μαρμελάδα και επικάλυψη σοκολάτας, βάζουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και τα αλέθουμε μέχρι να αρχίσουν να ενώνονται μεταξύ τους.
- Εναλλακτικά, κάνουμε τη διαδικασία στο μίξερ, με το φτερό.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια επιφάνεια εργασίας ή σε μπολ και ζυμώνουμε ελαφρώς ώστε να ενωθεί σε ζύμη.
- Δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπάλας, την πιέζουμε ελαφρώς να γίνει ένας επίπεδος δίσκος, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις (ή στους 160°C με αέρα).
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο λαμαρίνες.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος 3 χλστ.
- Με ένα κουπάτ διαμέτρου 8 εκ. ή με ένα ποτηράκι σε αυτή τη διάμετρο κόβουμε 16 δίσκους (δεν θα βγουν με τη μία όλοι αυτοί οι δίσκοι.
- Αφού κόψουμε τους πρώτους, μαζεύουμε τη ζύμη που περισσεύει ενδιάμεσα και την ξανανοίγουμε για να κόψουμε κι άλλους).
- Τοποθετούμε τα μπισκότα στα ταψιά και ψήνουμε για 10- 12 λεπτά.
- Όταν τα βγάλουμε, θα μοιάζουν σαν να μην έχουν σταθεροποιηθεί ακόμα εντελώς και η επιφάνειά τους θα είναι σαν άμμος, μαλακή στην αφή, όμως σταθεροποιούνται όταν κρυώσουν.
Γέμιση των μπισκότων
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο γυάλινο, πυρίμαχο (ή ανοξείδωτο) μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας στην οποία έχουμε βάλει να βράζει λίγο νερό.
- Το μπολ θα πρέπει να στέκεται ψηλά στην κατσαρόλα και να μην ακουμπάει στο νερό (μπεν μαρί).
- Ρίχνουμε στο μπολ το ασπράδι, τη ζάχαρη, το μέλι και το αλάτι και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός για περίπου 8 λεπτά (χωρίς να απομακρύνουμε το μπολ από το μπεν μαρί), μέχρι η μαρέγκα να αφρατέψει και να σφίξει σαν σαντιγί.
- Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια αντικολλητικό χαρτί 8 x 8 εκ.
- Τα τακτοποιούμε το ένα δίπλα στο άλλο πάνω σε μια σχάρα. Από κάτω της βάζουμε μια λαμαρίνα.
- Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί, μαζί στο ίδιο μπολ, ανακατεύοντας.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα μαρμελάδας πάνω στα μισά μπισκότα.
- Απλώνουμε μία καλή στρώση μαρέγκας πάνω από τη μαρμελάδα, έτσι ώστε να την καλύψουμε.
- Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα πιέζοντάς τα πάνω στη μαρέγκα. Έτσι θα έχουμε 8 σάντουιτς.
- Με μια σπάτουλα αφαιρούμε τη μαρέγκα που θα έχει χυθεί από τα πλαϊνά.
- Βυθίζουμε το κάτω μέρος κάθε σάντουιτς στη λιωμένη σοκολάτα και τα τοποθετούμε στα τετράγωνα χαρτάκια που κόψαμε, με τη σοκολατένια όψη προς τα κάτω.
- Βάζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μια κανάτα και περιχύνουμε κάθε σάντουιτς έτσι ώστε να καλυφθούν και από την επάνω πλευρά αλλά και στα πλαϊνά.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
Πηγή: gastronomos.gr