Αυτή η κορυφαία συνταγή για τηγανίτα μπανάνας είναι εύκολη στην παρασκευή της και συνδυάζεται σε μόλις 15 λεπτά, ώστε να μην χρειάζεται να ξυπνάτε νωρίς για να απολαύσετε ένα χορταστικό πρωινό. Μάθετε πώς να φτιάχνετε, να αποθηκεύετε και να σερβίρετε τις καλύτερες τηγανίτες με μπανάνα ποτέ.
Τι χρειάζεστε για να φτιάξετε τηγανίτες με μπανάνα
Αλεύρι
Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις περιέχει γλουτένη, μια πρωτεΐνη που δίνει στις τηγανίτες δομή και ευχάριστη μασητικότητα.
Ζάχαρη
Η κρυσταλλική ζάχαρη προσθέτει γλυκύτητα, βοηθά στη συγκράτηση της υγρασίας και μπορεί να δημιουργήσει μια τρυφερή υφή.
Μπέικιν πάουντερ
Το μπέικιν πάουντερ είναι διογκωτικό. Δημιουργεί φυσαλίδες αέρα στο κουρκούτι, που εξασφαλίζει ελαφριές και αφράτες τηγανίτες.
Αλάτι
Το αλάτι προσθέτει λεπτό βάθος σε όλα τα είδη γλυκών πιάτων, συμπεριλαμβανομένων των τηγανιτών. Δεν θα μπορείτε να το εντοπίσετε στο τελικό προϊόν, αλλά θα το χάσετε αν το αφήσετε έξω.
Τα αυγά ενός αυγού
συνεργάζονται με τα άλλα συστατικά για να δένουν και να παρέχουν δομή. Οι λιπαροί κρόκοι προσθέτουν επίσης πλούσια γεύση και επιπλέον υγρασία.
Γάλα
Το γάλα δεν προσθέτει μόνο γεύση, αλλά είναι η υγρή βάση που είναι απαραίτητη για τη διάλυση των ξηρών συστατικών και τη δημιουργία ενός συνεκτικού κουρκού.
Φυτικό Έλαιο
Το φυτικό λάδι καίγεται πιο δύσκολα από το βούτυρο, επομένως είναι εξαιρετικό λίπος για χρήση σε τηγανίτες με μπανάνα. Διατηρεί τις τηγανίτες υγρές και τις εμποδίζει να κολλήσουν στο τηγάνι.
Μπανάνες
Τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, θα χρειαστείτε δύο πολτοποιημένες μπανάνες για αυτές τις τηγανίτες. Οι μπανάνες θα βοηθήσουν στη συγκράτηση των άλλων συστατικών και θα προσθέσουν μια απαλή, φρουτώδη γεύση.
Πώς να φτιάξετε τηγανίτες μπανάνας
Πραγματικά δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο να φτιάξετε αυτή τη βασική συνταγή για τηγανίτες με μπανάνα. Θα βρείτε την πλήρη συνταγή παρακάτω, αλλά εδώ είναι μια σύντομη επισκόπηση του τι μπορείτε να περιμένετε:
Μείγμα
Συνδυάστε τα ξηρά συστατικά σας (αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, μπέικιν πάουντερ) σε ένα μπολ και τα υγρά συστατικά σας (αυγό, γάλα, φυτικό λάδι, πολτοποιημένες μπανάνες) σε ένα άλλο μπολ. Προσθέστε τα ξηρά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και μετά ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. Είναι εντάξει αν το κουρκούτι σας είναι ελαφρώς σβολιασμένο.
Μαγείρεμα
Ρίξτε το κουρκούτι σε μερίδες ¼ φλιτζανιού σε ένα ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι ή ταψί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, αναποδογυρίστε με μια σπάτουλα και μαγειρέψτε για άλλα λίγα λεπτά (ή μέχρι να ροδίσει κάθε πλευρά).
Σερβίρισμα
Σερβίρετε αμέσως τις τηγανίτες με μπανάνα. Είναι νόστιμες μόνες τους ή με τα αγαπημένα σας toppings για τηγανίτες.