Σουβλάκι: Φτιάξτε το δικό σας σουβλάκι με γύρο κοτόπουλο


Ο γρήγορος και εύκολος γύρος κοτόπουλου αποτελεί μια νόστιμη σπιτική συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε τις νύχτες παρέα με τους φίλους σας. Η οικογένειά σας θα λατρέψει αυτή την απλή συνταγή!

Σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο

Συστατικά συνταγής:

  • μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα (910 g), επίπεδα
  • ½ μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι
  • 1 ξύλινο σουβλάκι

Μαρινάδα:

  • 2 φλιτζάνια ελληνικό γιαούρτι (570 γρ.)
  • ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού (60 mL)
  • ¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο (180 mL)
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Τζατζίκι:

  • 1 μεγάλο αγγούρι, τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια ελληνικό γιαούρτι (570 γρ.)
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού (60 mL)
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, για γεύση
  • πιπέρι, για γεύση
  • 8 πίτες
  • κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • ντομάτα, σε φέτες

Παρασκευή συνταγής:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατέψτε καλά.
  • Σε ένα ξύλο κοπής, τοποθετήστε ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης πάνω από τους μηρούς του κοτόπουλου και χτυπήστε μέχρι περίπου ½ ίντσα (1 cm) πάχος με ένα σφυρί κρέατος, πλάστη ή βαρύ τηγάνι.
  • Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ή πλαστική σακούλα γαλόνι, συνδυάστε τους μηρούς κοτόπουλου και τη μαρινάδα, ανακατεύοντας καλά για να επικαλυφθούν. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα και μέχρι μία ημέρα.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 400°F (200°C).
  • Ψιλοκόψτε το αγγούρι, φροντίστε να στύψετε τυχόν περίσσεια υγρού.
  • Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το τζατζίκι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Σε ένα ταψί ή σε ένα μεγάλο τηγάνι από μαντεμένιο, χρησιμοποιήστε το μισό κρεμμύδι ως βάση και τοποθετήστε το σουβλάκι κάθετα σαν σούβλα. Σουβλίζετε τους μηρούς του κοτόπουλου ξεχωριστά, περιστρέφοντας το καθένα κατά 90 μοίρες.
  • Ψήστε για 1,5 έως 2 ώρες, έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 165°F (75°C). Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Κόβουμε φέτες κοτόπουλου για να γεμίσουμε μια πίτα. Περιχύνουμε με φέτες κρεμμυδιού, φέτες ντομάτας και σάλτσα τζατζίκι.

Καλή σας απόλαυση!!!

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ